feilfri

«Slik ser en feilfri Premier League-stopper ut»

Sett din egen børs her:

David de Gea – 6,5
Flott redning på Maddisons frispark etter pause da han var helt oppe i krysset, men egentlig ikke en eneste ordentlig redning å gjøre før pause. Verdt å merke at han var solid nok med beina, spesielt med valgene mellom kort og langt.

Diogo Dalot – 7,0
Startet angrepet som ga scoring, så nok en gang involvert offensivt. Nå har vi plutselig en back som produserer sjanser i hver eneste kamp. Også en del av et forsvar som ikke slapp til en eneste stor sjanse før pause, og et par viktige taklinger etter hvilen også.

Raphaël Varane – 8,0
Hvis du søker opp «feilfri» i ordboka så kan det hende du finner et bilde av franskmannen. God med ball i beina, trygg på hodet, viser selvtillit i alt han foretar seg.  En del av et forsvar som ikke slapp til en eneste stor sjanse før pause, og også helt sentral i at Leicester ikke hadde ett eneste touch innenfor Uniteds 16-meter før pause. Vurderte litt på om 8,0 var rett maksnivå for kampen, men dette er Premier League og Leicester er ikke på papiret noe bunnlag. Da skal og må en feilfri prestasjon belønnes.

Lisandro Martinez – 7,5
Ser ut som den perfekte makker til Varane, selv om det ble feil med en pasning da han forsøkte seg på et offensivt raid og et gult kort da United ble løpt over en gang etter pause.Likevel som Varane –  en del av et forsvar som ikke slapp til en eneste stor sjanse eller ett touch til motstanderen før pause.

Tyrell Malacia – 6,5
Solid igjen. Initiativrik offensivt samtidig som han med ett unntak (fikk gult kort) stengte igjen på sin side. Også viktig som ekstra sentral midtbanespiller i deler av Uniteds spill. Som for de andre – også en del av et forsvar som ikke slapp til en eneste stor sjanse før pause.

malacia32

Scott McTominay – 7,0
Hans beste kamp hittil i sesongen. Fant rollen sin, traff på timingen i dueller og posisjoneringen i hel 1. omgang. Rett og slett god i store deler av oppgjøret, selv om han ga bort et unødvendig frispark på 20 meter en gang. Hyggelig at han gjør det så vanskelig for Erik ten Hag å sette ham ut.

Christian Eriksen – 6,0
Kom til en tidlig avslutning (som trolig hadde blitt tatt av VAR), og fordelte pasninger pent, men uten den helt store gjennombruddskraften denne gangen. Viste imidlertid imponerende utholdenhet da United fikk muligheter også på tampen av kampen.

Anthony Elanga – 5,0 (ut mot Casemiro 59)
Satt opp pent av andre et par ganger, men uten at det ble noe ut av det og ikke merkbart bedre etter pause. Sånn sett korrekt byttet ut.

elanga532

Bruno Fernandes – 6,5
Bidro på scoringen sammen med Dalot, Rashford og Sancho, men ellers en ganske lik kamp som de to siste – hvor Bruno vel så mye har stått frem med arbeidsinnsats som kvalitet med ball.

Jadon Sancho – 6,5 (ut mot Ronaldo 68)
Flott scoring etter en fin målgivende av Rashford, og kom seg til rom inne i Leicesters felt ved flere anledninger før pause, fikk også en god skuddmulighet blokkert, men så ikke med i det hele tatt etter pause. Spilte seg ned da.

Marcus Rashford – 6,5 (ut mot Fred 87)
Nydelig målgivende til Sancho, og denne gangen var han involvert før pause – både foran Eriksens første skudd utenfor, et blokkert Sancho-skudd og altså målet. Slet imidlertid med å bidra etter hvilen, i alle fall frem til de siste 10 minuttene da United vant ballen gunstig og fikk spilt ham opp i ok posisjoner. Spilte seg ned de siste 45.

Casemiro – 6,0 (inn for Elanga 59)
Fortsatt ikke helt i sync med lagkameratene. Et par fine pasninger, men også et par pasninger som ga overganger imot. Likevel – United var litt ute å kjøre i banespillet før han kom innpå, men det endret seg med ham på banen.

Cristiano Ronaldo – 6,0 (inn for Sancho 68)
Først usynlig, men så nær tre ganger helt på tampen. Først med en nesten-målgivende som ble blokkert mot Eriksen, så med et brassespark som endte utenfor og så med en svakere avslutning. Bidro til at United klarte å holde spillet opp i en del av de viktige sluttminuttene, og var nærmere 2-0 enn 1-1 da.

Fred (inn for Rashford 87) spilte for kort tid til å få karakter.