Skottlands svar på Veron, Scholes og Keane!

Scott McTominay var overalt da Manchester United knuste Leeds 6-2 i lagenes første Premier League-oppgjør på 16 år.

David de Gea – 7
Den minst fornøyde i United-garderoben? Nullen sprekker på 4-0 og kan gjøre lite med kremmerhuset til Dallas. Får hjelp av stanga etter en stor redning på et forsøk fra Raphinha.

Aaron Wan-Bissaka – 6.5
Ikke den som er mest involvert når United til stadighet finner rom bak Leeds-forsvaret. Ikke i sin beste form. Gjør noen unødvendige feil sammen med flere andre i forsvarsrekka, men det spiller ingen rolle i den store sammenhengen når seiersmarginen blir så stor som den blir.

Victor Lindelöf – 7.5
Spiller med stor selvtillit. Målgivende sist, scoring nå. Ett drøyt år siden sist (mot Aston Villa). Har en stygg miss innenfor egen 16-meter som går ustraffet.

Harry Maguire – 7
Forsvarssjefen har nok å gjøre selv om United vinner komfortabelt. Kunne blitt flere baklengs.

Luke Shaw – 7.5
En nesten perfekt time offensivt. Involvert i mål nummer én (brudd), to (innkast) og fire (hjørnespark). Ikke samme tall defensivt. Har blant annet en feilpasning som fører til offsidescoring i første omgang. Ut for Telles i det 60. minutt.

MÅLFEST: Luke Shaw var involvert i flere av scoringene mot Leeds.

Scott McTominay – 9
Skottlands svar på Veron, Scholes og Keane i én og samme spiller! For en forestilling. Hvem hadde trodd at 24-åringen skulle jage sitt første hattrick i 87 minutter!? Uansett den første Premier League-spilleren som scorer to mål på de tre første minuttene. Den målgivende pasningen til James kanskje størst av alt. Selvskreven på laget nå. Men ble drømmekvelden ødelagt av en lyskestrekk?

MÅLSCORERE: Både Victor Lindelöf og Scott McTominay bidro i målprotokollen.

Fred – 7.5
Møter sine likemenn hva gjelder løpsvilje og press med uthvilte bein. Hvorfor er det brasilianeren som får ansvaret med å dekke høyreiste Cooper på 4-1? Kunne fått scoring rett før slutt.

Daniel James – 7
Manchesters mest lettede. En scoring James trengte. Mange rynket på nesten da de så waliseren i startoppstillingen, men for første gang siden august 2019 fant han nettmaskene i Premier League igjen. Rusten med ball innledningsvis. Ikke så rart når han starter sin første kamp siden 24. oktober mot Chelsea. Dømmes hardt av Anthony Taylor når han får gult kort for filming.

Bruno Fernandes – 8.5
Kunne avsluttet 2020 uten målpoeng på Old Trafford i åpent spill i ligaen denne sesongen, men gjør selvfølgelig ikke det. Får masse rom og raker med seg to scoringer og én målgivende før Solskjær gir ham hvile på benken.

PLAYMAKER: Bruno Fernandes scoret av målene mot Leeds.

Marcus Rashford – 7.5
Får aldri være med på festen. Oddsen må ha vært høy på at verken Rashford eller Martial skulle score i en 6-2-seier. Er uansett involvert i mye av det United skaper selvfølgelig.

Anthony Martial – 8
Finner en ny rolle som tilrettelegger mot et Leeds-forsvar som holder døgnåpent. To målgivende pasninger og skaffer straffespark. Skulle gjort 5-1 selv alene med Meslier.