Romelus redningsaksjon

Romelu Lukaku scoret nok en gang to mål for United og reddet de tre poengene for Ole Gunnar Solskjærs mannskap i en dramatisk kamp på Old Trafford.

Manchester United 3-2 Southampton

Old Trafford, Premier League

Mål: 0-1 Valery (26), 1-1 Pereira (54), 2-1 Lukaku (59), 2-2 Ward-Prowse (75), 3-2 Lukaku (89)

United: David de Gea, Ashley Young, Victor Lindelöf, Chris Smalling, Luke Shaw, Scott McTominay, Paul Pogba, Andreas Pereira (Fred 82), Marcus Rashford (Tahith Chong (90+5), Alexis Sánchez (Diogo Dalot 51), Romelu Lukaku

Southampton: Angus Gunn, Jan Bednarek, Maya Yoshida (Sam Gallagher 90), Jannik Vestergaard,  Yann Valery, James Ward-Prowse, Oriol Romeu, Pierre Højbjerg, Ryan Bertrand,  Charlie Austin (Stuart Armstrong 63), Nathan Redmond

David de Gea – 5,5
Jubilanten som spilte sin kamp nummer 350 for United kunne tenkt seg et bedre markering av milepælen. Det må settes spørsmålstegn ved spanjolens inntreden på Valerys scoring før pause selv om franskmannens skudd var hardt. Vanskelig å ta 2-2-scoringen.

Ashley Young – 4,5
Rotete innledning med unøyaktige pasninger. Gjør en del feil som en spiller med hans rutine burde unngå. Kanskje også noe heldig som ikke får straffe mot seg i 1. omgang. Forårsaker frisparket som gir 2-2 ganske unødvendig. Svak!

Victor Lindelöf – 7
Trygg i alt han foretar seg. God til å lese spillet og leverer en ny bra kamp. Pisket lagkameratene til innsats i sluttminuttene i en kamp som fort kunne endt med poengtap for United.

SOLID IGJEN: Victor Lindelöf

Chris Smalling – 6
På etterskudd i en duell med Redmond like før kvarteret var spilt og måtte ta tak i trøyen til Southampton-spissen. Bra i duellspillet, men virket ikke like stødig som makker Lindelöf.

Luke Shaw – 6,5
Passiv i presset på Valery i forkant av Southamptons 1-0-scoring, men positiv fremover som tilrettelegger og bidragsyter. Hevet seg etter pause. Godkjent pluss.

Scott McTominay – 5
Var den United-spilleren som løp mest både mot Liverpool og Crystal Palace og selv om han løp mye også mot Southampton ble det for mange feilpasninger av unggutten. Fikk en skikkelig skyllebøtte av Smalling da han mistet i markeringen i sluttminuttene.

Paul Pogba – 6
Misset totalt i markeringen på Vestergaard tidlig i kampen da gjestene var nær ved å ta ledelsen. Positiv på overgangene for United før hvilen uten at det ga tellende resultater. Flyttet noe lenger ned i banen etter hvilen og styrte kampen derfra, men ikke like dominant som de siste månedene. Meget svak straffe på overtid da han kunne punktert kampen. Inntrykket av en disiplinert kamp ble ødelagt litt på tampen av straffemissen og et unødvendig gult kort.

MISSET STRAFFE: Paul Pogba

Andreas Pereira – 7,5
Surret på Southamptons ledermål, men du verden for et treff av den belgiske brasilianeren da han utlignet til 1-1 i starten av 2. omgang. Har også målgivende pasning til Lukakus 2-1-scoring. Endelig fikk han vist potensialet som bor i ham. Da tilgir vi litt slurv i pasningsspillet.

Alexis Sánchez – 4,5
Nydelig detalj da han frispilte Luke Shaw etter drøye halvtimen, men hvor var han resten av tiden? Ville mye, men evnet ikke all verden i dag heller og sliter med samhandlingen med resten av laget. Skadet og måtte ut tidlig i 2. omgang.

Marcus Rashford – 6
Frustrerende dag for Rashford. Kom til sjanser, men tok ikke vare på dem. Rutinert da han skaffet United straffe på overtid.

Romelu Lukaku – 8
Skikkelig på hugget innledningsvis. Fikk en stor mulighet etter bare to minutter, men Angus Gunn stanset en god avslutning fra belgieren. Kort tid etter fikk Lukaku sjansen på ny, men nok en gang reddet Gunn fra kloss hold. Forsvant litt etter hvert, men var likevel mye involvert i det United skapte. Gull verdt etter pausen. Klassescoring til 2-1 og både strålende og snartenkt da han avgjorde med sin 3-2-scoring på tampen.

MATCHVINNER: Romelu Lukaku

Diogo Dalot – 7
Viste seg frem umiddelbart med nydelig forarbeid og innlegg til Marcus Rashford som burde utlignet i starten av 2. omgang og serverte et farlig skudd fra distanse. Positivt innhopp.