Martial fant en fransk åpning

Manchester United slet med å finne veien gjennom et tett Tottenham-forsvar, men til slutt fant Anthony Martial akkurat den åpningen som United trengte.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United stanget og stanget mot et solid Tottenham-forsvar, men til slutt var det superinnbytter Anthony Martial som kom inn fra benken, fant åpningen i Tottenhams forsvar og sørget for at alle tre poengene ble værende på Old Trafford.

Bjarte Valen har gitt børskarakterene etter slitesereien mot Tottenham. Her er hans vurderinger av United-spillerne som beseiret Spurs.

David de Gea – 6
Mistet et innlegg da han krasjet med Phil Jones og burde tatt kommandoen i den situasjonen. Hadde ellers lite å gjøre og trygg de få gangene han måtte i aksjon.

Antonio Valencia – 7
Ga fra seg ballen helt unødvending etter drøye ti minutter, men spilte seg kraftig opp. Flink til å komme seg frem på høyrekanten gjentatte ganger og var knalltøff i duellene. Var flere ganger i gode innleggsposisjoner uten å utnytte mulighetene. Var imidlertid nær med en suser som denne gangen gikk på feil side av tverrliggeren.

Eric Bailly – 6
Litt vilter og uortodoks i comebacket.  Stort sett god i duellene, men satt på få prøver etter pause. Noe rusten, men viktog å ha Bailly tilbake.

Phil Jones – 7
Fortsetter å imponere som forsvarets knokkelknuser. Bortsett fra episoden der han krasjet med David de Gea hadde Jones veldig god kontroll på det lille Tottenham hadde å by på. Sterk i duellene og ryddet unna i stor stil mot slutten. Solid igjen.

Chris Smalling – 7
Solid i duellene og er en av spillerne som sakte, men sikkert har spilt på seg selvtillit de siste ukene. Gjør veldig få feil og er flink til å lese spillet og støte i de rette øyeblikkene. Uoppmerksom et lite øyeblikk da Dele Alli stakk på løp, men United overlevde skremmeskuddet. God kamp av Smalling.

Ashley Young – 7
Gjorde sitt ytterste for å irritere bade Aurier og Dele Alli. Men hadde ellers også god defensiv kontroll på venstrekanten. Young var villig til å komme fremover når sjansen bød seg og han slår bedre innlegg enn de fleste.

Nemanja Matic – 6
Veldig synlig de første ti minuttene da United gikk tøft ut, men forsvant litt da Tottenham kom langt bedre med.  Flere umotiverte feilpasninger enn vanlig og slet med å ta tak og styre slik vi er vant til å se ham. Flink til å lese spillet og bryte ballbanen flere ganger mot slutten.

SLITESEIER: Nemanja Matic og United vant 1-0 mot Tottenham. Serberen var ikke like fremtredende som vi har sett ham før, men var likevel viktig for Uniteds seier.

Ander Herrera – 5
Jobbet og løp og løp, men fikk utrettet sørgelig lite før hvilen. Virket frustrert og overtent. United makter ikke å finne den rette balansen og kreativiteten på midten uten Paul Pogba, og Herrera har vært regelrett svak i flere kamper på rad.

Henrikh Mkhitaryan – 5
Prøvde og prøvde, men lyktes med lite. Hadde en nøkkelrolle i flere av Uniteds kontringsforsøk, men manglet den siste forløsende pasningen.  Viste hva som bor i ham etter drøye 50 minutter da han tråklet seg gjennom Tottenhams-forsvar, og skapte farligheter. Men det blir for lenge mellom høydepunktene med armeneren om dagen.

Marcus Rashford – 6
Hadde muligheten til å bli den mestscorende tenåringen i Premier League, men det hat tricket Rashford trengte var aldri nært. Frekt frispark fra 30 meter. Stort register å spille på og kan variere. Til tross for at Rashford var den utespilleren med færrest ballberøringer av alle før pause, var det farlig de fleste gangene han var i nærheten av ballen. Fikk det tøffere etter hvilen, men var nær da Lloris slapp Mkhitaryans skudd. Hadde Alderweireld som oppasser etter pause og fikk en vanskelig jobb.

VANSKELIG KAMP: Marcus Rashford fikk ikke all verden å jobbe med, men klarte å skape et par farligheter.

Romelu Lukaku – 6
Startet med å vinne flere hodedueller og hadde et flott raid før to minutter var spilt. Det var tydelig å se at Lukaku var revansjesugen, men da vi ventet at belgieren skulle herje med Tottenham-forsvaret, forsvant Lukaku i stedet mer utover i kampen. Møtte smarte og solide Tottenham-stoppere som pakket ham godt inn. Inne i en liten blindgate om dagen. Råsterk i luften da han headet  i stolpen etter knappe 80 minutter og enda sterkere da han stusset fri Martial.

Jesse Lingard – 6
Fin innlegg til Lukaku da belgieren traff stolpen. Ble ellers løpende mye mellom uten å utrette all verden. Burde utnyttet sin enorme sjanse på slutten bedre.

Anthony Martial – 7
Superinnbytteren gjorde det igjen. United skapte sjanser og rev og slet i Spurs-forsvaret, men det var først da Lukaku fant Martial med en nydelig stuss at United hadde både muskler, balanse og fart nok ti å straffe gjestene. Kanskje ikke den vakreste scoringen, men en av de mest forløsende Martial har hatt i United-trøyen. Det er en kunst å komme inn og score gang etter gang etter gang.

MATCHVINNER: Anthony Martial sørget for seier.

Matteo Darmian spilte bare det siste knappe minuttet og ikke lenge nok til å få børskarakter.

Se reaksjonen til ansvarlig redaktør Dag Langerød, som så kampen live på Old Trafford.

Ansvarlig redaktør etter United – Spurs 1-0

– Den beste opplevelsen hittil i sesongen…- Og gutta viste igjen at denne sesongen er et godt skritt i riktig retning, selv om mye selvsagt kan bli bedre. Forresten en grei avslutning på to ukers "krise", som har gitt 3 seirer, 1 uavgjort og 1 tap.Se hva ansvarlig redaktør sa rett etter kampslutt.

Posted by Manchester United Supporters Club Scandinavia on Saturday, October 28, 2017

Powered by Labrador CMS