Mange under pari, men to mann skilte seg ut positivt

BAKGRUNN FOR BØRSEN: – Veldig kjedelig og direkte svakt de første 45. Ganske så dårlig også i 2. omgang, både individuelt fra mange og ikke minst kollektivt og vi imponerte heller ikke voldsomt i ekstraomgangene med én mann mer på banen. Slik blir det kanskje med seks mann fra start som ikke hadde startet en kamp siden før coronapausen. Et par spillere viste at de ikke holdt nivået (i alle fall ikke lørdag), mens et par spillere var helt sentrale for seieren. Resten var egentlig stort sett dårligere enn forventet, selv om alle byttene både før og underveis nok må ta sin del av skylda.

Sergio Romero – 5,5
Ingenting å gjøre de første 45. Litt mer å gjøre etter hvilen, og selv om baklengsmålet ikke var en direkte tabbe så kunne han vel kanskje tatt den, kunne han ikke? Sånn sett under pari totalt sett for meg.

Diogo Dalot – 5,0 (ut for Williams 63)
Forsøkte å bidra offensivt, men med lite hell. Tapte også en viktig hodeduell og ble utspilt før hjemmelagets eneste sjanse før pause. Slet med å utgjøre en forskjell også etter pause.

Eric Bailly – 6,0 (ut for Martial 96)
Rotet det til etter noen minutter, men egentlig god kontroll etter det i en ganske så enkel kamp å spille for Uniteds forsvar.

Harry Maguire – 7,0
Satt på prøve én gang før pause, men blokkerte glimrende da hjemmelaget hadde omgangens eneste sjanse. En svært viktig involvering. Var én av de få som kom godkjent fra dette allerede før han så scoret seiersmålet to minutter før full tid. Kunne også scoret rett før han faktisk gjorde det, men en vanvittig Tim Krul-redning stoppet ham. Har scoret tre mål for United, to på fire kamper i FA-cupen. Kapteinen vil tydeligvis til finalen – og er nå bare én kamp unna.

Luke Shaw – 6,5
Hadde egentlig full kontroll defensivt på sin side, og var én av svært få som også forsøkte noe offensivt – dog uten å lykkes altfor mye før han gjorde forarbeidet til 1-0. I en mildt sagt variabel prestasjon fra Uniteds side så kom Shaw likevel dermed ok fra det.

Scott McTominay – 5,0 (ut for Matic 78)
Vant et par dueller, men ble stort sett løpende rundt som balltriller og for å dekke rom. Kom inne i feltet et par ganger, men mislyktes da teknisk. Slik fortsatte det også etter pause. En noe begrenset teknikk ødela mer enn han ga positivt i duellspillet i denne kampen.

Fred – 5,0 (ut for Pogba 78)
Ok start med en gjenvinning og et par ok pasninger, men flere feil utover i 1. omgangen. Flott pasning som Bruno kunne scoret på tidlig i 2. omgang, men litt på etterskudd på utlikningen da hele United hadde skjøvet over for mye. Bedre enn McTominay, men føler ikke at en sterk 5,0er betyr 5,5 for ham i denne.

Juan Mata – 4,0 (ut for Greenwood 63)
Mistet ballen farlig da Norwich var nær ved å få en sjanse en gang. En del ballkontakt midt på banen, men helt uten å skape noe eller å være en trussel. Får et lite pluss for en mulig touch (var ha borti den?) før 1-0-scoringen til Ighalo.

Bruno Fernandes – 5,5
Forsøkte hele veien men denne gangen ble det etter hvert veldig mange feil og liten rytme med lagkameratene. Skal ha for fantastiske holdninger (sugende returløp langt inne i 2. ekstraomgang), vilje og ikke minst hælflikken som endte med rødt kort og 11 mot 10 – noe som til slutt avgjorde kampen. Har spilt 2 x 90 og 1 x 120 minutter, men stod likevel distansen ganske så bra – selv om det var noen tekniske valg og flere feil enn vanlig i denne kampen – hans klart dårligste kamp i United-trøya så langt.

Jesse Lingard – 3,5 (ut for Rashford 63)
En fin tofotsfinte på vei inn i feltet tidlig, men det var det. Deretter feil etter feil etter feil, og ingen trussel offensivt selv om han som alltid la en ok innsats. Kampen viste imidlertid igjen at Lingard nå er langt unna å være et ordentlig alternativ for Uniteds beste lag.

Odion Ighalo – 7,0
Lenge svært liten støtte bakfra. Ok som oppspillspunkt tidlig i kampen, men egentlig helt usynlig de første 45. Så en flott avslutning og god posisjonering ved 1-0, deretter skaffet han det røde kortet som ga 11 mot 10 og også innblandet før 2-1. Må få klart pluss for å ha vært sentral i de tre avgjørende situasjonene for Uniteds del.

Brandon Williams – 5,0 (inn for Dalot 63)
Inn på høyrebacken for Dalot, men både med 11 mot 11 og 11 mot 10 slet Williams med å få til så mye mer enn å sentre ballen til en medspiller. Vi må kunne forvente mer – selv om det var hans første minutter på banen etter coronapausen.

Mason Greenwood – 5,0 (inn for Mata 63)
Kom til et par avslutninger, men slet med å finne rom etter innhoppet sitt.

Marcus Rashford – 5,0 (inn for Lingard 63)
Jeg vet ikke om det bare er meg, men jeg sliter litt med å forstå meg på Rashford akkurat nå. Det virker av og til som om han spiller for seg selv med en del av forsøkene sine. Lenge liten rytme med lagkameratene også her, selv om det ble enormt med plass med 11 mot 10 og da også noen positive involveringer da Norwich var parkert i egen 16-meter. Misbrukte et par gode skuddmuligheter.

Nemanja Matic – 6,0  (inn for McTominay 78)
Gjorde jobben sin etter innhoppet. Ikke spektakulær, men dekket rom og fordelte pasninger helt ok.

Paul Pogba – 6,0 (inn for Fred 78)
Forsøkte å finne plass og rom til å bruke kreativiteten sin, hadde også en del ball, men uten at han fant rommene eller lagkameratene godt nok her. Ett godt løp inn i feltet, men headingen i god posisjon gikk utenfor.

Anthony Martial – 6,5 (inn for Bailly 96)
Positivt innhopp. Strakk Norwich-forsvaret da han ofte stakk i bakrom og var tilgjengelig dypt inne i hjemmelagets felt – enten ved et smart løp eller god posisjonering med en mann i ryggen. Var også involvert i den avgjørende scoringen. Spilte kun under power playet, men ga United enda en streng å spille på – en streng som til slutt var nok til å gi seier.