– Har vi noen gang sett en bedre omgang?

Bakgrunn for børsen: – Vi hadde aldri vunnet i Italia. Vi kom under 2-0 etter baklengs på de to første forsøkene deres. Det var Champions League-semifinalen. Vi måtte score to på 70 minutter. Så gjorde vi det. United.no talte 7-4 i sjanser til United før pause og 6-2 etter, selv om 2. omgangen ble vanskeligere. 13-6 i en bortekamp mot Juventus, altså. Det var en enorm prestasjon, og jeg lurer på om vi United-supportere, til tross for to baklengsmål, noensinne har sett en bedre 1. omgang i en så stor viktig kamp enn det United – og spesielt Yorke og Cole – da leverte.

Peter Schmeichel – 7,5
Juventus hadde seks store sjanser. Dansken var sjanseløs på de to baklengsmålene, hadde en vill og mislykket utrusning, men som han så gjort godt igjen med to glimrende redninger mot Inzaghi da spissen kunne gitt hjemmelaget 3-2 ved to anledninger. Et par gode igangsettinger også og dominerte i feltet utover i 2. omgang.

Gary Neville – 6,5
På etterskudd da Inzaghi gjorde 1-0. Juventus’ sjanser kom også  gjerne fra hans side, selv om det ikke var så mye å ta ham på i rene dueller, bortsett fra da hjemmelaget og Zidane spilte seg forbi ham til en stor sjanse tidlig i 2. omgang. Kun synlig offensivt én gang før pause, da Cole brassesparket innlegget hans rett på keeper.

Ronny Johnsen – 8,0
God i duellspillet mot Inzaghi, og trygg både med ball og trygg da han kunne bruke farten sin i løpsdueller. Deilig å se at han igjen turte å være så offensiv i forsvarsspillet. Var skummelt på etterskudd mot Inzaghi en gang etter pause, selv om han ryddet opp i det hele på egen hånd.

MED GRUNN TIL Å SMILE ETTER KAMPEN: Ronny Johnsen var bestemann i midtforsvaret, men Jaap Stam spilte seg stort opp utover i kampen.

Jaap Stam – 8,0
På etterskudd på 2-0-målet selv om han var på rett side før Inzaghi skaffet seg rom etter 11 minutter. Nesten utilgivelig at han ble lurt på samme måte også sju minutter før pause, selv om Schmeichel da reddet. Flott klarering på  streken da Schmeichel bommet med sin utrusning etter halvtimen og ble endelig en gigant utover i kampen.

Denis Irwin – 8,5
Stengte sin side. Trygg i posisjoneringgspillet, trygg med ball og fornuftige valg både defensivt og offensivt, noe som fort kunne gjort ham til målscorer på dobbeltsjansen i 2. omgang, den ene som smalt i innsiden av stolpen og ut.

David Beckham – 8,5
Deilig corner på hodet til Keane for 2-1-reduseringen, og tredjesist også på 2-2-scoringen. Kunne hatt to målgivende også etter pause. Lyktes ikke med alt, men den direkte stilen og den knallharde og aggressive jobbingen etter at pasningen var avlevert var viktig for United. Imponerende motor kombinert med kvalitet.

Roy Keane – 8,0
Herlig hodestøt til 2-1. Veldig sentral i Uniteds spill den første halvtimen, flott gjennomspill til Neville før det ble en kalddusj med et fortjent gult kort etter først en stempling og så en altfor sent felling av Zidane. Dermed tragisk nok ute av finalen, men fullførte på flott vis.

NOEN SOM KJENNER NOEN?: United-supportere på Stadio delle Alpi da finaleplassen ble sikret.

Nicky Butt – 6,0
Ganske anonym. Gjorde løpsjobben sentralt på midten, men flere tekniske småfeil da han forsøke seg offensivt i banen. Noe mer positivt involvert som venstre midtbane etter at Scholes kom inn i andre halvdel av 2. omgang.

Jesper Blomqvist – 7,0 (ut for Scholes 68)
Ble foretrukket foran Scholes, men viste kun i glimt hva han kan. To herlige returløp og gjenvinninger imponerte egentlig mest, selv om han også må ha ros for helhjertet defensiv jobb på venstresiden. Fikk (fortjent) huden full av Keane for feilpasningen som førte til irens gule kort, noe som førte til at finalen røk for ham.

Andy Cole – 9,0
Fantastisk 1. omgang sammen med Dwight Yorke. Tapte ikke en hodeduell før pause. Alltid spillbar og fant alltid en medspiller med avleveringene sine. Flott fulgt på til 3-2-målet, nydelig assist til Yorkes 2-2-mål, spektakulær brasse som hadde fortjent mer etter åtte minutter, herlig spill med Yorke for en sjanse etter 19 minutter og også to gode sjanser etter pause, selv om han var litt mindre involvert de siste 45.

BANENS KLART BESTE: Andy Cole og Dwight Yorke gjorde som de ville før pause. For et spisspar United har.

Dwight Yorke – 9,5
Endelig. Åtte kamper uten scoring før denne, men nydelig heading til 2-2, fantastisk forarbeid til det avgjørende 3-2-målet, skudd i stolpen som hadde fortjent en bedre skjebne, heading som ble reddet på streken, fantastisk forarbeid til Beckhams sjanse midtveis i omgangen da han ble snytt for et soleklart frispark på 16-metersstreken og den viktige oljen i hele Uniteds offensive maskineri etter pause. Fantastisk samspill med Cole.

Paul Scholes – 7,0 (inn for Blomqvist 68)
Et meget godt innhopp. Juventus hadde initiativet da han kom inn, men rødtoppen tok tak med taklinger og gode pasninger. Kampbildet endret seg til det positive, som er akkurat det man ønsker fra en innbytter, men etter et gult kort forsvant han også tragisk nok ut av finalen. Ingen Keane eller Scholes i Champions League-finalen – kan det gå?

MERK: Dette var et stunt united.no gjorde sammen med Viasat, hvor vi grunnet coronaviruset kjørte Juventus-United, Champions League-semifinalen fra 1999, på ny, både på Viasport  1/Viaplay og united.no tirsdag kveld.

Her er det sikkert mye å være uenig i? Var det for eksempel ikke Keanes store kamp? Har jeg gitt ham for dårlig. Diskuter gjerne i kommentarfeltet.