Fortsatt i en helt egen klasse

BAKGRUNN FOR BØRSEN: – United var bittelitt bedre i den første delen av 1. omgang, men Tottenham var klart best de siste 20 minuttene av 1. omgangen. United fortjente imidlertid 1-1 etter en 2. omgang hvor Ole Gunnar Solskjær menn var klart best. Tottenham skapte ikke én eneste sjanse etter hvilen, mens United skapte tre store sjanser og vant sjansestatistikken 5-3. United hadde også klart flest «nesten-sjanser» av de to lagene. Uavgjort ikke helt ufortjent siden Tottenham ledet så lenge, men prestasjonsmessig så var United det beste laget totalt sett.

David de Gea – 5,0
Fin redning på Sons avslutning, men kunne helt klart gjort det bedre på baklengsmålet. Ble dessverre litt syndebukk da han ikke fikk slått skuddet utenfor. Egentlig ingenting å gjøre etter pause.

Aaron Wan-Bissaka – 5,5
Bidro ikke med noe offensivt før pause. Vendte hjem hver eneste gang, og var direkte svak da. Bedre etter pause da han fikk vist seg frem litt mer både defensivt og offensivt, men totalt sett under pari selv om United kun slapp til tre sjanser bakover.

HAR HATT BEDRE KAMPER: Men Aaron Wan-Bissaka ble bedre etter pause mot Tottenham.

Victor Lindelöf – 6,5 (ut for Matic 78)
Gjorde en god jobb mot Kane som ikke kom til en eneste avslutning fra åpent spill i hele kampen. Superspissens eneste avslutning kom på et sent frispark rett i muren og svensken skal ha sin del av æren for det.

Han var samtidig en del av et forsvar og en midtbane som ikke hang sammen den siste halvdelen av 1. omgang, men som det står over – han var også en del av et forsvar som ikke slapp til hjemmelaget én eneste gang etter hvilen.

Harry Maguire – 5,0
Bergwijn gjorde det strålende da hjemmelaget tok ledelsen, men kapteinen ble lurt altfor enkelt og må dermed ta sin del av skylda for baklengsmålet. Det er en stund siden han har blitt satt i så mange ukomfortable situasjoner som i denne og var totalt sett ikke overbevisende.

Luke Shaw – 6,5
Svak før pause. Mye bedre etter hvilen.

Det var ingen hjelp å få fra Rashford på venstrekanten i starten og i alle fall ingen hjelp å få da Rashford stakk inn mer sentralt. Da United flere ganger mistet kontrollen andre steder på banen kunne dermed Aurier angripe fritt på Shaws side – noe som mest må sies å være en taktisk feil av United som gikk utover Shaw.

United justerte dette i pausen, og Shaw spilte seg da opp ett helt poeng, fra en 5,0 ved pause til en sterk 6er totalt sett hos meg. Ryddet viktig unna defensivt et par ganger, stoppet Aurier ganske godt og skulle også hatt en målgivende etter et godt forarbeid til Martials fantastiske avslutning som dessverre ble reddet.

Scott McTominay – 5,5 (ut for Bailly 89)
Var i alle fall på og god i innledningen, men han og makker Fred slet med å plukke opp Lamela og etter hvert kom det også en del pasningsfeil. Mye trøkk i McTominay, men høyst middels totalt sett.

SLET: Scott McTominay og Fred slet medå kontrollere den sentrale midtbanen mot Tottenham.

Fred – 5,0 (ut for Pogba 63)
Uniteds formasjon ga Tottenham en del rom sentralt, og det klarte ikke Fred å dekke opp for. Slet også med å hjelpe Shaw særlig på venstresiden da Rashford åpenbart hadde frihet til å la Aurier angripe helt uten å måtte følge ham. Ikke veldig mye bedre etter pause og greit nok at han ble byttet ut etter en drøy time. Til hans forsvar kan det sies at Uniteds problemer så ut til å komme av de taktiske valgene laget tok.

Daniel James – 4,0 (ut for Greenwood 63)
Klarte aldri å få til noe. Ble enten tatt så fort han fikk ballen eller så ble han for liten i duellene mot et Tottenham som fikk lov til å spille helt på grensen.

Bruno Fernandes – 8,0
1. omgangen var langt i fra hans beste kamp, men portugiseren viste likevel de tre lekreste United-detaljene før pause og var den mest kreative spilleren totalt sett.

Stod bak Uniteds to eneste sjanser før pause, først med et kjapt innlegg til Rashford og så et frispark til samme mann. Etter pause serverte han så en genial pasning til en stor Martial-sjanse og så ordnet han 1-1 med en sikker straffe UTEN hopp. Viste seg altså igjen frem som Uniteds klart beste spiller. Ble sliten i sluttminuttene, men det tilgir vi.

Marcus Rashford – 5,0
Fant seg dessverre aldri helt til rette før pause, og hans frihet skapte trøbbel defensivt for Shaw. Svært nær ved å gi United 1-0 og senere utlikne etter et frispark, men det var egentlig alt han viste. Vandret mer sentralt utover i omgangen i frustrasjon over ikke å være involvert i spillet. Virket kamprusten.

TRENGER FLERE KAMPER: Marcus Rashford fant aldri rytmen mot Tottenham.

Anthony Martial – 5,0 (ut for Ighalo 78)
United klarte rett og slett aldri å involvere Martial i spillet før pause, og han var da nede på 4-tallet hos meg. Så ble alt veldig mye bedre etter pause, selv om han var for treg på avtrekkeren etter Brunos glimrende pasning. Deretter vendte han opp strålende, men ble dessverre stanset av en glimrende Hugo Lloris.

Mason Greenwood – 6,0 (inn for James 63)
Bedre enn James ute til høyre, og det luktet seiersmål i sluttsekundene da han fikk skuddsjanse helt på tampen.

Paul Pogba – 7,0 (inn for Fred 63)
Ja, han så litt kamprusten ut, men likevel skinte kvaliteten gjennom. Et par deilige pasninger, en herlig takling og skaffet også straffen som sikret poeng så alt i alt et innhopp som kanskje gir en plass fra start hjemme mot Sheffield United. Alt i alt et innhopp som gledet stort. Man ønsker at innbyttere skal utgjøre en forskjell og det gjorde franskmannen.

Odion Ighalo (inn for Martial 78), Nemanja Matic (inn for Lindelöf 78) og Eric Bailly (inn for McTominay 89) spilte for kort tid til å få karakter.