axel4324

En perfekt personlig revansj

Det fortonet seg som en transportetappe, men for Axel Tuanzebe må seieren, og ikke minst spillet, mot Granada ha gitt en solid dose selvtillit etter noen vanskelige måneder.

David de Gea – 7
Minimalt å gjøre før pause. Ikke så mye mer etter hvilen, før det ble et par solide redninger på slutten. Redningen på Herreras heading på tampen er strålende.

degea424
TRYGG: David de Gea holdt nok en gang nullen mot Granada.

Aaron Wan-Bissaka – 6
Småslurvete med både pasninger og mottak i starten, men taklet så det luktet svidd. Fremdeles går det litt i hytt og vær med pasningene og innleggene når han skal bidra offensivt.

Victor Lindelöf – 7
Praktisk talt feilfri før pause, om enn med en liten skjønnhetsfeil. Ikke satt på de store prøvene etter pause heller. Styrte forsvarsfireren på en tillitsvekkende måte. Fikk en smell helt på tampen. Forhåpentligvis ikke av det alvorlige slaget.

Axel Tuanzebe – 7.5
En solild personlig revansj etter å ha blitt utpekt til syndebukk i det pinlige tapet mot Sheffield United i ligaen. Ville vært tilgitt om han var rusten, men spilte med trygghet og ro. Strålende blokkering på et innlegg kvarteret ut i 2. omgang. Viser at han vil være med i Solskjærs videre planer.

Alex Telles – 7
Nydelig innlegg til Pogba i forkant av 1-0. Men Telles viser også at han vet å forsvare eget mål. Solid i luften og bra langs bakken. Får også målgivende for Vallejos selvmål like før slutt. En god kamp av brasilianeren.

Nemanja Matic – 6.5
Krempasning til Bruno Fernandes sin volley som portugiseren smalt like over på volley. Både pasningen og skuddet hadde fortjent en bedre skjebne. Det slår sjelden gnister når Matic er i aksjon, men serberen er god til å lese spillet og dikterer mye av rytmen i United-spillet utover i 2. omgang.

Fred – 6
1. omgangen kan egentlig oppsummeres ganske kort: Bra presspill, fæle avslutninger. Sørger for at beina tidvis går som trommestikker og var en terrier på midten. Finspillet var det andre som tok seg av.

fregra
JOBBET UTRETTELIG: Men avslutningene til Fred var ikke all verden.

Mason Greenwood – 6.5
Jobbet utrettelig de gangene han var nær ballen. Har fremdeles mye å lære av bevegelsene til Cavani, men har en herlig energi og er ikke redd for å prøve seg.

Bruno Fernandes – 6
Hadde ikke skuddfoten helt innstilt. Prøvde flere ganger på det i overkant vanskelige og kompliserte. Fikk kapteinsbindet i 2. omgang, men virket svært frustrert og kranglete ved flere anledninger. Tatt av med knappe 20 minutter igjen.

Paul Pogba – 7
Fikk kapteinsbindet og takket for tilliten med en ny solid kamp i United-trøyen. Headingen til Cavani er ikke tilfeldig. Det handler om overblikk og presisjon. Fikk imidlertid et tidlig gult kort og var innblandet i flere tøffe nærkamper. Tatt av etter 45 solide minutter for å unngå et nytt gult kort.

Edinson Cavani – 7.5
Fikk all den tiden han trengte til å sende volleyen i mål før syv minutter var spilt. Ble den første spilleren fra Uruguay til å nå 50 europacup-scoringer. Kun tre andre Sør-amerikanske spillere har passert den milepælen, og nå er Cavani i samme selskap som Aguero, Di Stefano og Messi. Kunne og burde økt til 2-0 med en heading i 2. omgang. Fikk fri den siste drøye halvtimen. Da var jobben allerede gjort.

cavanima
EL MATADOR: Edinson Cavani banket United i ledelsen etter bare seks minutter og drepte egentlig det lille som var av spenning.

Donny van de Beek – 6
Fikk 45 minutter for Paul Popgba. Ble løpende mellom og klarte ikke å sette sitt preg på spillet. Nær ved å score tidlig i 2. omgangen. Det ville gitt kjærkommen selvtillit.