– Drømmemål, men fortsatt ikke seg selv

David de Gea – 7,0
Merkelig 1. omgang. Brighton med tre i stolpen, men uten at De Gea hadde vært i aksjon. Så straffespark imot og baklengs. Solid etter pause da han måtte i aksjon, og så med det som faktisk ble en matchvinnerredning på 2-1 – selv om det endte 3-2 bare noen sekunder etter. Den redningen var livsviktig!

Aaron Wan-Bissaka – 3,0
Null offensive bidrag før pause. Samtidig hadde han ikke full kontroll defensivt. Et par gode taklinger, men også for hissig og ga bort unødvendige frispark et par ganger. Etter pause var han først lenger frem på banen, men enorme problemer på sin side når han ble smal i forsvarsarbeidet sitt – selv om United som lag også må ta sin del av skylda for at de aldri klarte å stenge for problemene han hadde.

Victor Lindelöf – 5,5
Gikk veldig tydelig ut på banen med en klar tanke: Ikke noe tull. Tok så godt som ingen sjanser, klarerte på første touch og tøyset aldri med ball. Samtidig en del av en forsvarsrekke som for lett slapp til hjemmelaget til skudd fra farlige områder, men i et lag med svært variable prestasjoner kom svensken ok ut av det sammenliknet med mange andre.

Harry Maguire – 6,0
Ok individuelt, men som med Lindelöf – hjemmelaget kom for lett til sjanser mot Uniteds forsvar. Fin scoring, selv om den endte som selvmål og avgjørende heading som altså ga straffesparket som fikset 3-2 etter kampslutt (!!).

JUBLET: Harry Maguire var avgjørende for 1-1, selv om ballen var sist borti beinet til Brighton-stopperen.

Luke Shaw – 5,0
Én positiv involvering før pause da han tok initiativ, gikk på et flott offensivt raid og fikk frisparket som endte i 1-1. Det var et lite pluss. Samtidig flere offensive feilpasninger og noe trøbbel med Lamptey (sammen med andre United-spillere) på sin side.

Nemanja Matic – 6,0
Flott målgivende til 1-1, og også den ene som man kan si gjorde jobben sin som forventet fra midtbanen og fremover i en time. Dessverre var alternativene ikke for mange, slik at det ble vanskelig å utnytte positivt det han fikk til.

Paul Pogba – 4,0 (ut mot Fred 65)
Slet med å utgjøre en forskjell også denne gangen. Et par ok pasninger ved vendinger av spill, men slet i duellspillet og med å vinne midtbanekampen. Nok en kamp godt under pari.

Mason Greenwood – 5,5 (ut for Bailly 83)
Forsøkte, og dermed var han egentlig den mest positive offensive United-spilleren før pause. Fikk en scoring korrekt annullert for en Rashford-offside, hadde et skudd utenfor og forsøkte seg også på noen raid og å hjelpe Wan-Bissaka defensivt. Det var ikke stort, men greit.

BLE ANNULLERT: Mason Greenwood trodde et øyeblikk han ga United ledelsen, men målet ble korrekt annullert for offside på Marcus Rashford i forkant.

Bruno Fernandes – 5,5
På sitt beste et par ganger, men også mer på sitt verste. Veldig skuffende før pause. Flere feilpasninger, et gult kort og han virket frustrert da han ga dommeren sjansen til å blåse straffe imot – et klart minus. Akkurat som at han ikke fulgte mann før 2-2. Men også: Flott frispark som endte med 1-1, flott pasning til Rashford før 2-1 og så bombesikker fra 11-meteren til 3-2 med kampens siste spark. Likevel totalt sett langt unna den Bruno vi ble glad i forrige sesong. Min vurdering var 4,5 i generelt spill, men trekkes opp med ett helt poeng for bidragene som førte til scoringer.

Marcus Rashford – 4,5
For en herlig scoring, men fortsatt ikke den gamle Rashford. Sliter med å kombinere med de andre og gjør dårlige individuelle valg. Løp også i offside da vi håpet at Greenwood fikk 1-0-scoringen sin og løp også i offside da han selv fikk et annullert mål. Det er minus. Er hos meg på en svak 4er før vi skal belønne drømmemålet, men sliter med å dra ham helt opp til en 5er av den grunn. Føler 5 eller bedre vil gi et helt feil bilde av kampen hans.

Anthony Martial – 3,0 (ut for van de Beek 90)
Forsøkte å bidra i det oppbyggende spillet tidlig i kampen, uten at det ble noe ut av det og forsvant utover i 1. omgangen og jeg kan faktisk huske én eneste ordentlig positiv involvering.