– Det var de rundt Bruno som sviktet

BAKGRUNN FOR BØRSEN: – United hadde lite ball, men Chelsea skapte kun en målsjanse frem til United måtte legge om ved Baillys skade før pause. Etter det var det mye som ble for dårlig, både defensivt og offensivt. Totalt sett et meget fortjent tap, men de som kun spilte en snau eller drøy omgang slipper litt unna med at de ikke rakk å spille seg for langt ned på børsen. De som kom inn i 2. omgang kom også inn på et vanskelig utgangspunkt som så ble umulig.

David de Gea – 3,5
Slo et hardt skudd ut i 1. omgang og hadde to gode reaksjonsredninger i 2. omgang, men kunne gjort det bedre på det første baklengsmålet og skulle tatt det andre – et mål som gjorde Uniteds oppgave i 2. omgang nærmest umulig og sånn sett var ekstremt ødeleggende. Selv om United som lag var svake så gjør det ham til en syndebukk. Skal man være etterpåklok kan man fastslå at Romero burde fortsatt som cupkeeper.

SKUFFET IGJEN: Nok en gang vil diskusjonen rundt David de Gea og Dean Henderson nå gå…

Eric Bailly – 6,0 (ut for Martial 45+2)
United ble spilt dype i de minuttene Bailly var på banen, men Chelsea skapte kun en målsjanse i de minuttene og Bailly var om ikke fantastisk helt grei i sin rolle til venstre i forsvaret.

Harry Maguire – 4,0
Nøytraliserte – med ett unntak – Giroud fullstendig i sine dueller med franskmannen før pause, men misbrukte to gode muligheter på hodet i 2. omgang før han satte ballen i eget nett da Chelsea økte til 3-0.

Victor Lindelöf – 4,0
Egentlig solid nok i de første 55 (!!) minuttene av 1. omgang, men ble miniputt i duellen mot Giroud på baklengsmålet. Også i trøbbel ute på kanten før 3-0, men skal ha pluss for et par gode offensive raid i kampen. Hakket bedre enn Maguire, men det var så mye trøbbel defensivt at jeg ikke klarer å sette ham et halvt poeng opp for det.

Aaron Wan-Bissaka – 4,0 (ut for Fosu-Mensah 79)
For dårlig i duellen med Alonso på bakre stolpe tidlig i kampen, ikke så god i duellspillet som i en del andre kamper og bidro ikke med noe offensivt i banen.

Brandon Williams – 3,5
Ble overspilt ute på sin kant før 1-0 og grusom tversoverpasning på egen halvdel før 2-0. Unggutten må dermed ta sin del av «syndebukk-stempelet» sammen med De Gea i denne kampen.

SLET: Brandon Williams var tilbake på banen, men må ta sin del av skylden for 2-0-baklengsmålet.

Fred – 4,0 (ut for Pogba 55)
Ikke noen stor kamp som ballvinner, og heller ikke flink nok (sammen med lagkameratene) til å spille seg ut av Chelseas i perioder høye press. En grusom tversoverpasning i 2. omgang, men slapp litt unna på børsen ved at han ble byttet ut tidlig i 2. omgang.

Nemanja Matic – 4,5
Lenge omtrent samme beskrivelse som for Fred, men bittelitt flinkere til å finne lagkamerater i samme periode. Burde scoret på en heading kvarteret før slutt, og en fin blokkering som hjalp De Gea til en redning i 2. omgang. Det var mange andre som skuffet mer enn Matic søndag.

Bruno Fernandes – 6,0
Mange feil, ja, men likevel den ene som faktisk bidro med noe offensivt. Må ha pluss for det. United skapte ingen store sjanser før pause, men Bruno hadde et ok frispark, spilte så fri Rashford etter pause, slo tre cornere som førte til en stor sjanse (Matic) og to nestensjanser (Maguire) og scoret til slutt selv på en «hoppestraffe». Ikke fantastisk, men på en svak United-dag fortsatt ganske sjanseskapende. Det var de rundt Fernandes som sviktet i denne kampen.

SENTRAL I ALT UNITED SKAPTE: Men det var (nesten) ingen andre som bidro med noe søndag.

Daniel James – 3,5 (ut for Greenwood 56)
Lenge helt usynlig, men var litt sentral i Uniteds ene ikke-fullt-så-svake-periode før pause – med et godt løp i bakrom og gjenvinning like etter. Likevel ble dette en ny og negativ opplevelse for waliseren. Slapp litt unna på børsen ved å bli byttet ut tidlig i 2. omgang.

Marcus Rashford – 3,5 (ut for Ighalo 79)
Mange vil nok irritere seg over James, men hva bidro Rashford med? Var stjernen i Uniteds startoppstilling, men gjorde ingenting før pause – med eller uten ball. Etter pause løp han seg nydelig fri på en Bruno-pasning en gang, men avslutningen fra kort hold gikk utenfor. Og litt slemt sagt – det var vel det!?!?

Anthony Martial – 6,0 (inn for Bailly 45+2)
Viste seg frem igjen. Kunne hatt straffe (eller noe, kanskje også rødt?) før pause, skaffet straffen som ga mål og truet også ved et par andre anledninger. Det var ikke mye, men det ga uttelling og på DENNE United-kvelden var det faktisk ganske bra.

Paul Pogba – 5,0 (inn for Pogba 55)
Vanskelig utgangspunkt, men bidro ikke mye positivt. Faktisk husker jeg et par feilpasninger best, noe som sier en del. Børskarakteren reddet litt av at han kun fikk en liten omgang.

Mason Greenwood – 5,0 (inn for James 56)
Nesten helt usynlig. Klarte ikke å bidra med noe fra sin høyreside. Som Pogba, børskarakteren reddet ved at han ikke spilte mer enn en liten omgang, i det som var et vanskelig utgangspunkt som så ble håpløst.

Odion Ighalo (inn for Rashford 79) og Timothy Fosu-Mensah (inn for Wan-Bissaka 79) spilte for kort tid til å få børskarakter.