«Helt vanvittig å tenke på at vi hadde gitt ham opp»

Sett din egen børs øverst i saken før du kan kikke på vår børs under.

Sett din egen børs her:

David de Gea – 5,0
To fine beinparader fra Haaland i 2. omgang, men 2-1-målet så altfor enkelt ut, selv om det var mange spillere mellom ham og utespillerne og det satt i hjørnet. Så kanskje litt passiv ut også på 1-0 og dermed ble dette langt i fra en optimal kamp for spanjolen. Det er kanskje akkurat en redning på 2-1-målet man forventer fra ham.

Aaron Wan-Bissaka – 7,5
Bommet ordentlig på en takling rett før pause, og måtte tåle gult for det. Likevel alltid med offensivt, mye mer enn Shaw på motsatt, og ganske god kontroll defensivt. Belønningen ble at han med sitt offensive løp også skaffet straffen som ga 1-1. Det er helt vanvittig å tenke på at flesteparten av oss, også meg, tenkte at han var ferdig som United-spiller i høst. Utviklingen hans har rett og slett vært utrolig.

awb22

Raphaël Varane – 6,5
Ganske god kontroll på Haaland totalt sett, selv om nordmannen fikk en sjanse og klarte å holde unna i noen dueller mer midt på banen. Kunne gitt United 2-1 etter corner like før pause, men bommet etter en Casemiro-stuss på første. Hadde også en mulighet på overtid.

Victor Lindelöf – 6,5 (ut mot McTominay 83)
Involvert i duellen like før Citys 1-0-mål, men der var det for meg Eriksen som sviktet mest. Ellers ganske god kontroll bakerst sammen med Varane. Flott fremspill til Rashford som ga en United-mulighet like før pause.

Luke Shaw – 6,5
God kontroll på Bernardo Silva, og et herlig defensivt løp like før pause. Ikke så mange offensive bidrag som man kanskje kunne håpe.

Casemiro – 7,0
Slet litt innledningsvis, men fant etter hvert sin posisjon i kampen og i 2. omgang så vi noe mer til den gode Casemiro, som vinner ball og styrer. Veldig god da United i perioder dominerte utover i 2. omgang. Slo også inn til Rashford da han headet ufarlig utenfor og stusset også corneren som endte med en Varane-sjanse før pause.

Hør podcast fra Wembley etter finaletapet:

Fred – 5,5
De Bruyne fikk tidvis litt mer rom enn man skulle ønske, Fred var heller ikke alltid venn med ball, ble overspilt av City og De Bruyne på en skummel sjanse også like etter pause, men skal også ha for flere positive inngripener mot en vanskelig motstander i en vanskelig kamp, som han også spilte seg opp i da United ble bedre utover i 2. omgang.

Bruno Fernandes – 6,5
Sikker på straffen, var også mannen som slo bra til Wan-Bissaka i forkant av straffen. Ofte sentral da United vant ballen, men altfor variabel med mange ballmist da United kunne snudd spillet – og ikke heldig med flere hælflikker.

bra

Christian Eriksen – 5,0 (ut mot Garnacho 62)
Slet fælt med å koble seg på i kampen, og en litt bedre periode i forbindelse med Uniteds overganger et stykke ut i 1. omgang endret ikke på det. Følelsen er fortsatt at beina kanskje ikke lenger går fort nok i en kamp som denne, og slapp også Gundogan før 1-0-målet.

Jadon Sancho – 4,5 (ut mot Weghorst 78)
Litt som før dessverre, og jeg skriver «dessverre» fordi han fikk en del ball i ok posisjoner, men det ble for puslete så godt som hver eneste gang. Inn mer sentralt da Garnacho kom innpå, men uten å vise seg mer frem der.

Marcus Rashford – 6,0
Gikk på løp etter løp, og selv om han av og til ble fulgt eller stoppet av enten Walker eller Dias så ga han seg aldri. Det ble imidletid med en ufarlig heading og et kanonskudd over i denne kampen.

Alejandro Garnacho – 7,0 (inn for Eriksen 62)
To blokkerte skudd, noen innlegg bak mål, men Garnacho gjorde akkurat det man ønsket fra ham, med å være en trussel. Bidro til at United tok over og dominerte kampen mot slutten av kampen.

Wout Weghorst (inn for Sancho 78) og Scott McTominay (inn for Lindelöf 83) spilte for kort tid til å få karakter.