mart2

«Den beste forsvareren og den viktigste angriperen»

MERK: Vi glemte å legge inn den nye børsen som hører til denne kampen. Det ble gjort 21.06 torsdag kveld – og alle stemmer frem til det ble dermed slettet.

Sett din egen børs her:

David de Gea – 6,0
Hadde ingenting å gjøre frem til Malacia bommet helt i sin vurdering som bakerste mann etter en United-corner etter 34 minutter, men kan vanskelig lastes for å slippe inn avslutningen fra en spiller som var helt alene med ham. Én veldig fin redning da han gjorde seg stor etter pause.

Diogo Dalot – 6,5
En fin pasning til Ronaldo inne i feltet før pause, og som så ofte ellers alltid et alternativ ute til høyre. Et godt løp kvarteret før slutt da han rundet keeper på venstresiden i feltet (!!) og skulle fått målgivende da Ronaldo traff stolpen.

Victor Lindelöf – 5,0
Lenge solid nok i en kamp United sjelden var truet i, men til slutt et unødvendig ballmist og en 2-3-scoring imot – en inngripen som ødela prestasjonen hans.

Lisandro Martinez –  7,5
Det er nesten litt rart å skrive det, men midtstopperen var egentlig Uniteds beste forsvars- og angrepsspiller. Sendte både Antony (helt alene) og Ronaldo (til en brukbar sjanse) med pasningsfoten sin før pause. Etter pause fortsatte han å briljere med pasningsfoten sin, da han slo pasningen som åpnet opp Omonia før Martials 2-1-mål. Slo gjennom motstanders ledd gang på gang. Det var også merkbart at han var den som til slutt var nærmest, etter et vanvittig returløp, å takle Omonia-spissen som scoret. Jeg har egentlig kun ett minus, da han havnet på etterskudd på en gjennomløping etter pause.

Tyrell Malacia – 4,0 (ut for Luke Shaw 46)
Grusom risikovurdering som bakerste mann etter en United-corner, en avgjørelse som førte til baklengsmål. Ødela det som inntil da hadde vært et United power play, hvor man bare ventet på en scoring. Det kan rett og slett ikke gjøres på dette nivået.

tyrell

Casemiro – 5,5 (ut for McTominay 81)
Et stygt ballmist som ga overgang imot, av typen Fred normalt ville blitt hudflettet for før pause, og også noen feilpasninger litt her og der. Så er ikke en kamp mot Omonia, hvor United har power play i store deler av kampen, hans aller største styrke, men dette var – hvis man skal være ærlig – ganske middels og middels mot en så svak motstander blir litt minus for meg til slutt.

Christian Eriksen – 5,5
Klarte i 1. omgang aldri å løse opp motstander-forsvaret med pasningene og overblikket sitt. Litt enklere etter at United snudde kampen, flott gjennomspill til Rashford på overtid, men dansken gjorde for lite for lenge for meg i denne kampen.

Antony – 5,5 (ut mot Fred 74)
Holdt et finteshow med Mikkel «Mix» Diskerud en gang, og var svært nær å kopiere scoringen mot Man. City, bare for at keeper så vidt fikk en finger på avslutningen. Ellers vil han huskes for at han mutters alene med keeper, i stedet for å score selv, bommet med pasningen til Fernandes da han skulle være snill. Det var et kraftig minus når det skulle vært mål og pluss. Det var igjen glimt fra Antony, men det var for lite når det er nettopp spillere som ham som skal utgjøre forskjellen.

ant

Bruno Fernandes – 6,0 (ut for Martial 61)
En i tverrligger før pause og en strålende og avgjørende langpasning til Rashford som endte med mål. Det siste vipper ham opp på 6eren i motsetning til flere andre av de offensive spillerne som staertet. Som alltid ganske involvert, men som for flere andre uten altfor mye X-faktor denne gangen.

Jadon Sancho – 5,0 (ut for Rashford 46)
Ganske mye ballkontakt, men fikk svært lite ut av det. Et skudd ufarlig utenfor etter seks minutter var det eneste på min blokk. Det sier seg selv at det er altfor dårlig mot en slik motstander og United har power play i over en halv time.

Cristiano Ronaldo – 5,0
Hva skal man si? Mer aktiv enn på lenge, men samtidig tapte han de avgjørende duellene og sviktet foran kassa, selv om det ble en målgivende til Rashford på det som må mistenkes å være et mislykket skudd. Da kan man belønne ham for å være aktiv og involvert, men straffe ham for det andre. Det forventes uansett mer, spesielt som en motstander som Omonia. Bare en scoring ville også gitt en annen kamp, men råskapen han viste i fjor er nå som forduftet.

Luke Shaw (inn for Malacia 46) 6,5
En klar oppgradering fra Malacia. Gikk på noen løp inn i 16-meteren som tvang forsvare til å følge og hadde kontroll på sin side defensivt.

Marcus Rashford (inn for Sancho 46) 8,0
Først den viktige utlikningen, så målgivende til Martials scoring som snudde kampen og til slutt også 3-1 etter et angrep han selv startet og avsluttet. Du så respekten i øynene til Omonia-spillerne hver gang han fikk ballen. En helt annen trussel enn Sancho og de andre var før pause. Et perfekt innhopp – helt frem til han bommet på en enkel pasning til Ronaldo som ville gitt 4-2 på overtid.

Anthony Martial (inn for Fernandes 61) 6,5
Scoret vel bortimot med sitt første touch på ballen, en klinisk avslutning i hjørnet, som vant kampen for United. Det var langt på vei det eneste vi fikk, men det holdt denne gangen.

Fred (inn for Antony 74) og Scott McTominay (inn for Casemiro 81) spilte for kort tid til å få karakter.