Briljerte i skyggen av de andre

BAKGRUNN FOR BØRSEN: – Dette var ikke Uniteds beste kamp, men samtidig var det en klar og fortjent seier. Det sier en del om nivået vårt for tiden, og ikke minst trusselen fra våre mest offensive spillere. Jeg kommer likevel ikke unna at det var en del rart både defensivt og offensivt mot en dårlig motstander, og dermed klarer jeg ikke å havne høyere enn 8-tallet på børsen.

David de Gea – 5,0
Kunne han tatt baklengsmålet? Ja. Burde han stengt nærmeste stolpe? Ja. Var det en åpenbar keepertabbe? Nei. Var det en glimrende prestasjon som man av og til tar og av og til slipper inn? Ja.

En ok redning like etter pause, men med tanke på motstander og også et par andre utspill så var ikke dette en overbevisende kamp av spanjolen.

Aaron Wan-Bissaka – 6,0
En noe annerledes kamp for høyrebacken. Utpreget offensivt alternativ ute til høyre, noe som betød at bortelaget kunne kontre bak ham. Offensivt fikk han dessverre ikke til altfor mye. Ble fratatt en mulig målgivende da Rashford korrekt ble tatt for offside i 2. omgang.

Victor Lindelöf – 6,0 (ut for Bailly 46)
På grunn av offensive Wan-Bissaka ble han sendt ut på flere løpeturer mot Joshua King, og var ikke helt komfortabel i dem. Kom seg likevel helt greit ut av dem mot en motstander som tross alt var litt raskere. Byttet ut i pausen etter å ha fått en smell i ryggen.

Harry Maguire – 5,0
Å bli rundet og lurt med en tunnel på femmeteren er ett helt poeng ned på børsen uansett hvor bra det var Bournemouth-spilleren. Så rotet i starten av 2. omgang. Ta med deg de tre poengene, men glem denne kampen, Harry.

I TRØBBEL I AVGJØRENDE SITUASJONER: Harry Maguire var ikke god nok mot bunnlaget Bournemouth.

Luke Shaw – 6,0
Bortelaget angrep nesten aldri på hans side, og offensivt var det i stedet først Rashford og så Martial som heller tok tak fra ventrekanten offensivt. Hadde en sjanse etter en glimrende Paul Pogba-pasning sent, men kom for skrått og tett på keeper og målet.

Nemanja Matic – 6,0 (ut for Fred 66)
Variabel. For variabel for meg i denne. Kombinerte pasningsfeil, blant annet den stygge pasningen til Bailly før straffesparket imot, med det han kan best – å dekke rom og slippe pasninger. Fikk målgivende til 4-2, selv om Greenwood gjorde mesteparten av jobben selv.

Paul Pogba – 8,0
Ingen plukket opp flere baller. Ingen gikk i flere dueller. Bare Bruno Fernandes slo flere nøkkelpasninger.

Andre var riktignok mer involvert lengst framme på Uniteds lag, men på de to ukene siden vi startet opp igjen ser har franskmannen spilt seg i kampform. Tok en dypere og mer balanserende rolle lørdag, og viste hvilken lagspiller han kan være litt lengre bak i banen slik at andre kunne briljere. Var imidlertid den mest kreative i andre halvdel av 2. omgang.

LAGSPILLER: Paul Pogba briljerte i sin dypere rolle mot Bournemouth.

Mason Greenwood – 8,0 (ut for James 75)
Helt avgjørende lørdag. Først det ekstremt viktige 1-1-målet like etter 0-1. Så 4-2 like etter den skumle 3-2-reduseringen tidlig i 2. omgang. Begge målene ga United ro, og på begge målene gjorde han det meste selv. På 1-1 ved å ta et skritt frem og så rykke fra motsatt vei, og på 4-2 med de normale fintene sine. Scoring med høyre og venstre viser også stor kvalitet.

NYE SCORINGER: Mason Greenwoods kvaliteter ble helt avgjørende for United lørdag.

Bruno Fernandes – 8,0
Mislyktes med en del tidlig i kampen, men da dommeren blåste av til pause stod han likevel med to målgivende pasninger i Uniteds snuoperasjon, og da dommeren blåste av etter 90 minutter gikk han i garderoben med tre målpoeng etter mål på frispark i 2. omgang.

Noen rister muligens på hodet av det som ikke lyktes, men med hans kvalitet så er hemmeligheten at han innimellom vil lykkes så lenge han fortsetter å prøve. Kunne også scoret da han ble spilt fri av Rashford tidlig i 1. omgang.

Marcus Rashford – 7,5 (ut for Mata 80)
Scoring nummer 20 for sesongen og bestemann før pause, da han også ordnet 2-1 med sitt første mål etter coronapausen. Det kom riktignok bare på straffespark, men Rashford ser skarpere ut for hvert minutt på banen. Kunne hatt målgivende til Fernandes tidlig, til Greenwood senere, avgjørende løp før 1-1, så 2-1 på egen hånd og også et ok frispark som ble slått til corner. Byttet posisjon jevnlig med Martial og Greenwood og trodde kanskje han hadde ordnet 6-2 etter hvilen, men generelt mindre sentral da.

Anthony Martial – 6,5 (ut for Ighalo 80)
FOR ET KREMMERHUS til 3-1, hans 20. mål for sesongen, noe som også reddet 1. omgangen hans. Nesten ikke involvert før det, annet enn da han gikk i bakken ved midtstreken en gang og Bournemouth-spilleren fikk gult kort for å ha satt knottene i kneet hans.

Eric Bailly – 6,0 (inn for Lindelöf 46)
Ja, hva skal vi skrive? Onde tunger vil ha det til at det er typisk for Bailly å havne i en situasjon som ender med straffe og mål imot, men føler Matic-pasningen og VAR får ta mesteparten av skylda. Han forsøkte å rydde opp. Totalt sett helt ok etter en kaotisk start på innbyttet sitt.

Fred – 6,5 (inn for Matic 66)
Brassen har slitt litt de gangene han har fått tillit fra start, men det passet ham å ha litt rom å jobbe i – både defensivt og offensivt – i denne kampen. Et positivt innhopp, slik jeg så det.

Daniel James (inn for Greenwood 75), Juan Mata (inn for Rashford 80) og Odion Ighalo (inn for Martial 80) spilte for kort tid til å få karakter.