maev

«Akkurat nå må han være foran Pogba, Fred og McTominay»

MERK: De spillerne som har fått karakter under har fått den for 1. omgangen sin.  United gjorde ni bytter i 2. omgang, slik at vi kom til at det ville bli urettferdig å bedømme spillerne for det som da ble noe helt annet.

David de Gea – 6,0
Var han egentlig nær ballen før pause? Evertons ene sjanse beinet de langt over, så en behagelig retur til Old Trafford for spanjolen.

I 2. omgang: Flere solide redninger på avslutninger som omsider traff ham, men rotet det også til med Tuanzebe en gang,

Aaron Wan-Bissaka – 7,0 (ut for Dalot 61)
Bidro i et forsvar som altså kun slapp til en sjanse, som attpå til kom fordi en midtbanespiller slapp mannen sin i feltet. En glimrende takling da han måtte vinne den på egen halvdel, og også med i feltet slik at han fikk en halvsjanse med et skudd som ble blokkert.

Victor Lindelöf – 7,0 (ut for Tuanzebe 61)
Som Wan-Bissaka. Sentral i et forsvar som hadde full kontroll. Ryddet fint opp på en gjennombruddspasning som kunne blitt farlig midtveis i omgangen.

Harry Maguire – 7,5 (ut for Garner 69)
Tilbake som en av banens giganter. Spilte flotte pasninger gjennom ledd, som oftest til James, ryddet opp bakfra, stanget inn 2-0 på hodet og virket svært komfortabel.

Luke Shaw – 7,0 (ut for Williams 61)
Flott corner som Maguire stanget inn til 2-0, flere gode initiativ også offensivt, men som et minus må det trekkes frem at han opphevet offsiden før han ble knust i en hodeduell etter 37 minutter, noe som ga bortelaget en halvsjanse.

Donny van de Beek – 6,0 (ut for Pogba 46)
Én av to som ikke kom fra 1. omgangen i pluss. Slet litt med å finne rollen sin sentral, og ikke alltid helt venn med ball i trangere posisjoner.

Nemanja Matic – 7,5 (ut for Fred 46)
Imponerte igjen, og denne gangen altså med de beste. Er ballfordeler, ballvinner, leser spillet og har en solid pasningsfot. En majestetisk forestilling, og skaffet også frisparket på 20 meter som Bruno brukte til å sette 3-0. Solskjær trengte ikke mer ennn 45 minutter for å se at Matic er i storform, og akkurat nå blir jeg overrasket om han ikke vurderes som vår beste og viktigste sentrale midtbanespiller inn mot Leeds-kampen.

Mason Greenwood – 7,0
Åpnet perfekt. Traff da med alle smarte, offensive touch og pasninger, og ble så forært 1-0-scoringen av Digne og Pickford. Den perfekte starten ble til en mer normal andre halvdel av 1. omgang.

Bruno Fernandes – 7,0 (ut for Pereira 61)
Super-frisparket som ga 3-0 var verdt 7eren alene. Hadde også to andre skuddforsøk uten å lykkes, og ok i en del annet kombinasjonsspill i det som var en positiv United-omgang fremover i banen.

bruno334

Daniel James – 6,5 (ut for McTominay 69)
Alltid et alternativ ute til venstre, fant alltid rom. Så skal det også sies at man alltid ønsker at det skal komme enda mer ut av de offensive posisjonene han får ball i.

Anthony Martial – 5,5 (ut for Mata 46)
Endelig comeback etter tre måneders skade, men etter rehabiliterings-trening og så én uke med gutta igjen så slet han en del med involveringene sine, selv om det denne gangen overhodet ikke virket å stå på innsatsen.

Innpå i starten av 2. omgang

Fred (inn for Matic 46)
Har tre dager på treningsfeltet før kampen. Fin målgivende til Dalot på overtid, også en typisk brytning da United stod høyt tidlig i omgangen, men ellers helt middels.

Paul Pogba (inn for Van de Beek 46)
Har tre dager på treningsfeltet før kampen. En flott crosspasning til James ganske tidlig, men generelt satt jeg igjen med følelsen av at Pogba er et par treningsuker og et par innhopp fra å ha den intensiteten i spillet sitt som er så viktig.

Juan Mata – (inn for Martial 46)
Et herlig forarbeid til en Greenwood-sjanse, livlig som alltid, også med ball, men led litt av et United som byttet seg ut av en fast rytme.

Spilte for kort tid til å få karakter. Det ble nemlig lite rytme og mer rotete mot slutten, selv om Dalot lobbheadet inn 4-0 på overtid.

Andreas Pereira (inn for Fernandes 61), Diogo Dalot (inn for Wan-Bissaka 61), Axel Tuanzebe (inn for Lindelöf 61), Brandon Williams (inn for Shaw 61), Scott McTominay (inn for James 69), James Garner (inn for Maguire 69)

Her kan du se alle målene i 4-0-seieren.