– Vår soleklart beste spiller

Her er Supporterklubbens spillerbørs etter 2-1-seieren mot Brighton.

Denne gangen var det Supporterklubbens Dag Langerød som delte ut børskarakterer.

David de Gea – 6
Bortelaget var ikke ufarlige, men de slet med å sette spanjolen på store prøver. Avslutningene gikk enten utenfor, ble blokkert eller endte løst i klypene til verdens beste keeper. Minus for et par usikre opptredener i eget felt. Sjanseløs på baklengsmålet.

Ashley Young – 6,5
Brighton forsøkte å utnytte at han er offensiv og av og til derfor er på etterskudd defensivt. Imidlertid villig offensivt, og skapte en sjanse da han løp i bakrom tidlig. Den offensive viljen trumfer den defensive usikkerheten for meg i denne kampen. Flest såkalte key passes i United-laget i kampen.

Victor Lindelöf – 8
Gjør (nesten) alt rett. God i duellspillet, god på offensive dødballer, god i pasningsspillet og også en nydelig gjennombruddspasning til Martial, som kom alene med keeper. Gjør også ALT med stor autoritet. Er blitt klippen i midtforsvaret – og var vår klart beste spiller i en variabel match av United kollektivt og individuelt.

Phil Jones – 6,5
Mer variabel enn sin svenske makker. Tapte noen dueller og ble overspilt på Brightons redusering, da det også var en tellefeil i United-forsvaret.

Diogo Dalot – 6,5
Kom inn på laget da Shaw ble dårlig under oppvarmingen. Slet litt i duellene før pause i en litt uvant venstrebackrolle, men flott forarbeid til 2-0 da han endelig tok et ordentlig offensivt initiativ tre minutter før pause. Solid etter pause og totalt sett: Bra nok!

DER SATT DEN: Diogo Dalot og Marcus Rashford skapte Uniteds avgjørende 2-0-mål mot Brighton.

Nemanja Matic – 7
Noe variabel før pause, men spilte seg opp etter hvilen: Da Uniteds beste og viktigste spiller så lenge de orket. Noe rufsete defensivt i noen situasjoner, men nydelig langpasning til Pogba før 1-0 – og egentlig playmakeren med stor P de første 30 minuttene etter pause. Traff med 91 prosent av sine offensive pasninger, best i United.

Ander Herrera – 6,5
Er rett og slett blitt veldig viktig igjen. Bryter opp mye hos motstanderen, og ser nå ut til å ønske offensive pasningsvalg hele veien, spesielt i våre gode perioder – helt motsatt av slik det var under José.

Paul Pogba – 6,5
Var egentlig ikke så mye involvert, men skapte det viktige 1-0-målet selv – med et perfekt nedtak og rykk inn i feltet. Den påfølgende straffen satte han kontrollert i hjørnet. Dessverre forsvant han utover i kampen.

SCORET: Men Paul Pogba har hatt atskillig bedre kamper enn denne.

Jesse Lingard – 6  (ut 75 for Mata)
Skaper som alltid uro med de offensive bevegelsene sine, men lite med i de avgjørende offensive situasjonene. Også tvunget til å ta en del defensive løp på høyresiden, noe han gjorde bra, men minus for å bomme på en gigantsjanse tidlig i 2. omgang – en sjanse som skulle sørget for game over.

Anthony Martial – 6,5 (ut 83 for Lukaku)
Kunne scoret da han med et nydelig nedtak kom alene mot keeper etter Lindelöfs flotte gjennombruddspasning. Forsøkte hele tiden, men slet med kvaliteten i de avgjørende øyeblikkene før pause. God – uten å få mål – i den første halvtimen etter pause, da United orket. Vurdert opp på 7, men lyktes ikke nok i avgjørende situasjoner til det.

BARE NESTEN: Men Anthony Martial ser likevel ut til å ha fått noen gode ord fra Ole Gunnar Solskjær på vei ut av banen.

Marcus Rashford – 7 (ut 90+4 for Darmian)
Slet i perioder og burde nok vært byttet ut i alle fall 10 minutter før, men det sier sitt at han fort kunne gjort 1-0 på Uniteds første sjanse i kampen, like etter skrudde han ballen utenfor borte kryss – og så til slutt – tre minutter før pause – fintet han seg plass og traff nydelig i bortre kryss. Ok også med ryggen mot mål, men likevel variabel. Skulle også hatt målgivende med innlegget til Lingard.

Juan Mata (inn 75 for Lingard), Romelu Lukaku (inn 83 for Martial) og Matteo Darmian (inn for Rashford 90+4) spilte for kort tid til å få karakter.