– Det beste var at vi snøt Liverpool

– Jeg har gledet meg i ukesvis til å komme, sier Uniteds europacupvinner. Du kan møte ham i Oslo lørdag.

Publisert Sist oppdatert

(Bildet: Stepney i midten, flankert blant annet av Brian Kidd)

Han spilte sammen med George Best og Bobby Charlton da United vant serievinnercupen i 1968. Ja, hadde det ikke vært for en vanvittig redning da den portugisiske legenden Eusebio kom alene mot ham på tampen av kampen, så ville ikke Matt Busbys elever kunne juble for klubbens første europacupseier.

Han vant også seriegull med United, han rykket ned med United og han sørget for at Liverpool ikke tok the treble siden United slo dem i FA-cupfinalen i 1977.

Lørdag vil 69 år gamle Alex Stepney først være i Spikersuppa. Så vil han være med på arrangementet på Rockefeller, hvor han blant annet vil fortelle mer om karrieren sin. Der vil han være sammen med andre tidligere United-spillere som Peter Schmeichel, Lee Martin, Brian McClair, Ben Thornley og Ronny Johnsen, samt andre kjente United-kjennere.

Rockefeller-salget er stengt. Eventuelle ledige billetter kan kjøpes i Spikersuppa eller i døra på Rockefeller lørdag kveld.

– Jeg har gledet meg i ukevis til denne turen. Jeg er takknemlig for å bli invitert, og ser virkelig fram til å treffe norske United-supportere i Oslo, sier United-keeperen til united.no.

– Jeg var faktisk med på Uniteds aller første sommertur til Norge, i 1977, da vi spilte i Trondheim, Hamar og Drammen. Jeg husker jeg ble mektig imponert over den massive United-støtten vi hadde allerede da.

Stepney har faktisk besøkt Norge flere ganger også karriereslutt, og har blant annet vært så langt nord som Tromsø.

(Bildet til høyre: George Best i aksjon på Stepneys lag i 1968)

– Dere har et fantastisk vakkert land, dere har et vennlig og hyggelig folk. Jeg oppfatter norske United-fans som genuine fans som virkelig kan sitt fag. Jeg tror alle som kommer til Spikersuppa og Rockefeller lørdag får en kjempefin opplevelse.

– Vi er jo en gjeng ex-spillere fra ulike æraer som har litt av hvert å fortelle. Jeg gleder meg i hvert fall til å fortelle litt fra min karriere. Ikke minst fra FA-cupfinalen 1977, da vi var underdog, men vant.

– Det var en helt spesielt deilig finaleseier etter at vi hadde tapt finalen året før, og det aller beste var at vi slo Liverpool i finalen. De var favoritter og vi snøt dem for The Treble. I dag vet vi alle betydningen av nettopp det, siden Liverpool aldri har klart å vinne Treble, mens vi – som eneste klubb i England – klarte nettopp det i 1999 etter Oles berømte vinnermål.

– For meg personlig betydde 1977-finalen ekstra mye. Det var på tampen av Old Trafford-karrieren min, det var min nest siste sesong i United, og etter å ha vunnet Europacupen og Ligaen var det bare FA-cupen jeg manglet.

Powered by Labrador CMS