Husker du dette?

United har gått på noen stygge tap i Southampton, men har svært god statistikk der etter stadionskiftet.

Publisert

Kampen fra bildet over er smått legendarisk. Joda, at Southampton vant fikk ingen konsekvenser siden United vant ligaen måneden etterpå likevel. Men i tillegg til å skape enda mer spenning i ligaduellen mellom Manchester United og Newcastle United var kampen i seg selv ganske legendarisk.

På grunn av Uniteds drakter, av alle ting.

Den grå United-bortedrakta var omdiskutert allerede, og er vel neppe det peneste Umbro har produsert. Problemet her var uansett ikke at spillerne ikke så all verden ut i disse draktene, men at spillerne ikke så hverandre skikkelig på avstand.

I pausen skiftet United drakt, på stillingen 3-0 til Southampton, og United vant andreomgangen 1-0, om ikke annet. Å få spillerne til å skifte drakt var ifølge Lee Sharpe Fergusons første beskjed i pausen, og laget brukte aldri draktene igjen.

Året etter, for første gang siden pausedraktskiftet, var United klare til å hevne seg. Slik gikk det ikke. Southampton smadret United 6-3, og også neste gang United besøkte The Dell ble det tap.

Det var mange som ikke likte å komme til The Dell. Et tradisjonsrikt, snodig stadionanlegg der tilskuerne kom uvant tett på spillerne, og topplagene slet ofte der. Under Ferguson spilte United der 15 ganger, og ni av gangene reiste United nordover igjen uten seier.

thedell2 (650 x 358)
THE DELL: Southampton fikk en moderne stadion da de flyttet herfra, men det var tøffere å komme på besøk hit.

Legenden Matt Le Tissier, som fyrer av på bildet øverst i saken, var en tøff motstander for United. Han løp ikke mye, men plutselig slo han til på dødelig vis, med enten et strålende skudd eller en briljant pasning som åpnet forsvaret. Komikeren Frank Skinner har sagt at om Le Tissier hadde vært komiker ville han stått stille på scenen i 89 minutter, for så å fortelle verdens morsomste vits.

Men verken Le Tissier eller andre Southampton-helter har hatt like god kontroll på United etter at laget fra sørkysten flyttet fra The Dell til St. Mary’s.

Southampton har ikke hatt like god kontroll på United etter at de flyttet til St. Mary’s. United har vunnet åtte av ti ganger der, og bare tapt én gang. Forhåpentligvis er statistikken 9-1-1 i Uniteds favør etter søndagens kamp.

Oppgjørene på St. Mary’s:

  1. Southampton 1-3 United (Van Nistelrooy, Beckham, Solskjær)
  2. Southampton 0-2 United (Van Nistelrooy, Giggs)
  3. Southampton 1-0 United
  4. Southampton 0-4 United (Keane, Ronaldo, Scholes x2)
  5. Southampton 1-2 United (Fletcher, Van Nistelrooy)
  6. Southampton 0-3 United (Welbeck, Nani, Gibson)
  7. Southampton 1-2 United (Owen, Hernández)
  8. Southampton 2-3 United (Van Persie x3)
  9. Southampton 1-1 United (Mata)
  10. Southampton 1-2 United (Van Persie x2)
southamptonvanpersie (650 x 358)
ST. MARY’S: United har hatt mer hell borte mot Southampton etter at sørkystklubben flyttet fra The Dell.

Powered by Labrador CMS