Fem minneverdige oppgjør

Det har vært noen oppturer og nedturer i kamper mot Southampton. Her er noen av kampene vi ikke glemmer så lett.

Lørdag møter vi Southampton, og det pleier å gi jevne og spennende oppgjør. Her har vi sett tilbake på noen av kampene mot Southampton vi husker best.

Fra syndebukk til helt (02.09.2012)

Robin van Persies første bortekamp fra start som United-spiller var på St. Mary’s, og det var nederlenderen som stod i sentrum også. Rickie Lambert headet Southampton opp i ledelsen, før Van Persie utlignet etter å ha tatt ned Valencias innlegg på elegant vis i Southampton-boksen.

Så gikk Southampton opp i ledelsen igjen, og det var Morgan Schneiderlin som gjorde noe så frekt som å score mot fremtidige lagkamerater. Van Persie fikk en ny sjanse til å utligne da han tok straffespark etter å ha blitt felt selv, men hans panenka-forsøk var så fryktelig dårlig at et veltende fugleskremsel ville tatt den, og det så ut som om målscoreren fort kunne ende opp med å stjele overskriftene på feil måte.

Men så kjempet Van Persie inn 2-2 med noen minutter igjen da han puttet inn en retur etter at Ferdinand headet i stolpen, før han på overtid headet inn vinnermålet, og dermed slapp han å få så mye pes for straffesparket. PUH!

southamptonvanpersie (650 x 358)
HAT-TRICK-HELT: Robin van Persie.

Keepertabben over alle keepertabber (25.09.1999)

Dere vet kanskje allerede hva det er snakk om? Massimo Taibi hadde en merkelig United-karriere. Han tabbet seg ut i debuten mot Liverpool, men ble likevel kåret til banens beste etter flere gode redninger. Så ble det 1-1 mot Wimbledon, før han tabbet seg ut hjemme mot Southampton. I sin siste kamp ble det 0-5-tap for Chelsea.

Men det er altså denne tabben mot Southampton Taibi først og fremst blir husket for. Å stoppe Le Tissier-skudd kunne være utfordrende, men akkurat dette skuddet burde nok italieneren ha stoppet.

Oppgjøret på Old Trafford endte 3-3.

…før Southampton kopierte Taibi (28.10.2000)

Southampton-fansen håpet nok på å få like billige mål som ved forrige besøk til Old Trafford, men slik skulle det ikke gå. Teddy Sheringham scoret to mål, mens Andy Cole scoret tre, og United vant 5-0.

Det verste av alt? Det kom en slags Taibi-kopi.

Den var selvsagt ikke helt lik, men var lik nok til at det var mulig å godte seg litt over det.

De usynlige draktene (13.04.1996)

Bildet øverst i saken er fra april 1996, og den oppmerksomme leser vil legge merke til at det er to United-spillere på bildet også. Men spillerne selv slet med å finne hverandre, Southampton gikk opp i en tremålsledelse, og i pausen ble det draktbyte. Å få spillerne til å skifte drakt var (ifølge Lee Sharpe) Fergusons første beskjed i pausen, og laget brukte aldri draktene igjen.

Det ble litt bedre i den andre omgangen, og et Giggs-mål sørget for at det bare ble tomålstap, men fortsatt et skuffende resultat. United kunne trøste seg med at det i det minste var en morsom historie, og enda viktigere: At det ble seriegull likevel.

SUKSESSDUO: Eric Cantona hadde en helt spesiell plass i Sir Alex Fergusons hjerte. Her poserer de to med Fa cupen og Premier League-troféet i 1996 etter at franskmannen hadde vært med å sikre United den andre 'Double'-triumfen under Ferguson.
1996: Det endte godt til tross for Southampton-tapet.

På denne dag… (23.01.1991)

Ok, denne skal vi innrømme at vi hovedsaklig tar med fordi kampen ble spilt på den samme datoen som vi møter Southampton på denne gangen!

Ligacupkampen mot Southampton i 1991 ble en slags duell mellom to stjernespisser. Alan Shearer scoret nemlig to mål for Southampton, men det var ikke nok siden United hadde Mark Hughes (som for øvrig spilte for Southampton senere i karrieren) på laget. Waliseren scoret nemlig hat-trick, og samtlige fem mål kom i andreomgangen.

sparky1991
MARK HUGHES: Her fra etter en annen kamp i 1991, nemlig cupvinnercupfinalen i Rotterdam.