Fortsatt på bånn i Europa

Men det har vært litt bedring i antall skudd fra Uniteds side.

Publisert Sist oppdatert

På bånn i Europa, skrev vi.

United hadde skutt 77 ganger på 11 kamper.

Det var bare Sunderland i Premier League som hadde fyrt av færre skudd enn United på like mange kamper.

I Europas fem største ligaer, Premier League, Serie A, La Liga, Ligue 1 og Bundesliga, lå United helt nede på 89. plass av 98 lag på samme statistikk. Den gangen var snittet 7,0 skudd per kamp.

Nå er det spilt dobbelt så mange kamper, 22, og Uniteds skuddsnitt har økt til 7,82 per kamp totalt denne sesongen. Det som var 77 skudd på sesongens første 11 kamper har blitt til 95 på de siste 11. Likevel er det ingen særlig bedring på den europeiske topplista, forteller Optas statistikk.

United er fortsatt bare nummer 88 av 98 lag i Europa med det snittet.

Lista blir ikke noe bedre av at lagene United ønsker å sammenlikne seg med, Bayern München, Barcelona, Real Madrid og verdens andre storklubber, alle ligger helt i toppen. Med unntak av spanske Atletico Madrid, som ligger på 30. plass med 9,9 skudd per kamp, ligger alle ligalederne i de fem største ligaene inne blant topp-20.

United har imidlertid lagt Newcastle og WBA bak seg siden sist – og holder fortsatt Sunderland bak seg på Premier League-lista. Det betyr at United er på 17. plass av 20 lag i den engelske toppdivisjonen.

Topp-20 i Europa på skudd (rangert etter snitt):

skuddeuropa

Nederste 20 i Europa på skudd (rangert etter snitt):

bunn20

Powered by Labrador CMS