– Vil holde på for alltid

Sir Bobby Charlton tror Sir Alex Ferguson aldri kommer til å gi seg.

Publisert Sist oppdatert

United-legenden talte under Soccerex-arrangementet i Manchester, og han klarer ikke å se at den 70 år gamle skotten skal legge taktikktavla på hylla riktig enda.

– Jeg tror alle ville like å vite om det. Folk sier han ikke kan holde på for alltid, men jeg tror han kommer til å gjøre det, sa Charlton ifølge Daily Mirror.

– Stolt av rekorden min

Sir Bobby er Englands mestscorende gjennom tidene med 49 landslagsmål. Nåværende United-spiller Wayne Rooney er imidlertid bare 14 mål bak, og er den eneste av dagens landslagsspillere som har en realistisk mulighet til å passere 75-åringen.

– Jeg er svært stolt over rekorden min, og jeg kommer til å bli lei meg om noen slår den. Men dersom det skjer, og at det er Wayne som gjør det, vil det være helt fantastisk.

– Jeg har snakket med Wayne om det noen ganger og fortalt han at han scorer ikke hvis ikke han skyter. Jeg gjorde det blant annet en gang før vi møtte Hull. Han scoret fra over 25 meter og vi vant kampen 1-0.

Vinner neppe VM med det første

England har vunnet VM én gang, men det nærmer seg 50 år siden. Charlton var sentral da Three Lions tok VM-tittelen på hjemmebane i 1966, men han frykter det blir lenge til neste gang troféet kommer til «fotballens hjemland».

– Det bekymrer meg. Hver gang en avis spør meg om England kan vinne VM, føler jeg meg pliktet til å si at de har en mulighet.

– Men det er å lure seg selv. Vi trenger gode spillere, og hvis alle plassene i Premier League blir tatt av utlendinger har vi ingen mulighet. Jeg sier ikke at det ikke er rettferdig, men jeg sliter med å se oss vinne VM når man ser kvaliteten på utlendingene. For meg er Spania laget å slå.

Powered by Labrador CMS