– Gode nok til en ny Trippel!

United-legende advarer konkurrentene.

Publisert Sist oppdatert

Mandag var Sir Bobby Charlton æresgjest under det årlige Northwest Football Awards på Lancashire County Cricket Ground, få hundre meter fra Old Trafford.

Der benyttet han blant annet anledningen til å snakke opp Uniteds muligheter til å oppnå noe stort denne sesongen, og ikke bare i hjemlig liga og cup. 75-åringen mener nemlig at United også er sterke nok til å gå til topps også i Europa.

– Ja, jeg utelukker ikke noen gjentakelse av ’99, ikke på noen måte, sa han til MEN Sport.

– Men selvfølgelig, det er jo et maraton dette. Likevel, United har ikke gjort det så verst hittil, hva?

– Egentlig har vi gjort det mer enn okay. Ingen, og i alle fall ikke jeg, bør avskrive United. Vel er det lenge igjen, men etter min mening har United alt som skal til. Vi er bedre enn alle andre. Tabellen lyver ikke.

– Minst like gode som i 1999

På spørsmål om han synes angrepskvartetten Robin van Persie, Wayne Rooney, Chicharito og Danny Welbeck kommer godt ut av en sammenlikning med Andy Cole, Dwight Yorke, Teddy Sheringham og Ole Gunnar Solskjær for tretten sesonger siden, lød svaret:

– Ja, det synes jeg. Og i Van Persie, som bare har vært her i ti minutter, har United skaffet seg en fremragende fotballspiller.

– Verdens fotballhovedstad

– Nå skal ikke jeg snakke om City eller om de har bidratt til å drive oss videre eller ikke, men situasjonen minner meg om gamle dager, fortsatte Charlton:

– I likhet med den gang er vi (Manchester) verdens fotballhovedstad. Med United og City som nummer en og to i ligaen, og United ubeseiret i Europa, er det ingen som kan argumentere imot det, sa Charlton, som ellers hadde én oppgave i løpet av kvelden: Å overrekke Wigan-formann Dave Whelan prisen for livslangt virke innen fotballen.

Her kan du lese Sir Bobby Charltons spillerprofil på united.no

Powered by Labrador CMS