– Fergie er et geni

Sir Bobby Charlton tror Manchester United aldri vil oppleve en større manager enn Sir Alex Ferguson.

Publisert Sist oppdatert

25 år med Sir Alex i sjefsstolen har endt med 37 titler, i gjennomsnitt halvannet trofé hver sesong. Det tok imidlertid fire år før det første sølvtøyet fant veien til Old Trafford. Ved årsskiftet 1989/90 spekulerte engelsk presse i om Fergies tid var forbi. Charlton sier imidlertid det samme som Martin Edwards har uttalt: Å gi Ferguson sparken var aldri tema.

– Det var ikke ett styremøte hvor dette ble tatt opp. Aldri. Han visste hva han drev med, hevder Charlton i et intervju med Sunday Telegraph.

– Man kunne se at ungguttene vokste, og vi visste det bare handlet om å være tålmodig. Og vi var tålmodige, for vi visste han var rett mann for jobben. Vi styrte klubben, men overlot alt rundt spillet til han.

– Han var et geni. Han ER et geni.

Det var ikke mange som trodde at noen skulle klare å sitte lenger enn legendariske Sir Matt Busby i managerstolen på Old Trafford. Det har imidlertid Fergie klart, og selv om han fyller 70 år på nyttårsaften er det ingenting som tyder på at han vil gi seg riktig enda.

– Det finnes ingen bedre enn han. Denne rekorden vil stå til evig tid. Jeg kan ikke se at noen skal ta den i min levetid hvertfall.

– Når han har slitt med et par skader, har han satt inn et par unggutter som folk tror er for unge. Men han gjør ikke det. Han er bare fantastisk.

Powered by Labrador CMS