GettyImages-51804772

– Ferguson visste hvor klubben var på vei og kom seg ut så fort han klarte

I en ny dokumentar retter Wayne Rooney harde beskyldninger mot Sir Alex Ferguson. Rooney mener United fremdeles betaler prisen for en feilslått politikk på overgangsmarkedet og at denne startet under skotten.

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooney kom til Manchester United som verdens dyreste tenåring i 2004, og forble United-spiller helt frem til 2017 da han avsluttet karrieren i Manchester United med å heve Europa League-troféet i Stockholm.

Rooney er tidenes toppscorer både for Manchester United og England, men i  mange United-fans sine øyne satte han legendestatusen på spill ved å be om å bli solgt fra United to ganger.

– Riktig å utfordre Ferguson

I dokumentaren, som har premiere på Amazon Prime fredag, snakker Rooney om karrieren, oppveksten, kontroversene og ikke minst da han oppsøkte Sir Alex Ferguson på kontoret høsten 2010.

Rooney stilte spørsmål ved Uniteds ambisjoner og overgangspolitikken til Manchester United.

Og han gjorde det ved å utfordre Sir Alex Ferguson.

– Vi hadde solgt Tevez og Ronaldo, og jeg var den gjenværende spilleren med den største profilen. Jeg gikk inn på Fergusons kontor og spurte «Hva er egentlig planen her?». Svaret hans var «Kom deg ut av kontoret mitt», forteller Rooney i dokumentaren. 

De tidligere lagkameratene Gary Neville og Rio Ferdinand er blant dem som medvirker i dokumentaren og duoen forklarer at de var skuffet over Rooneys fremgangsmåte. 

Rooney mener derimot at det var riktig av han å stille spørsmål ved prioriteringene som ble gjort. 

– Ser du hva som skjedde fem år etter det møtet, visste Alex Ferguson hvilken retning klubben var på vei, og han kom seg ut så fort han klarte, hevder Rooney.

Manchester United v Swansea City - Premier League
DET SISTE GULLET: Sir Alex Ferguson og Wayne Rooney hadde i mange år et svæt godt forhold, men da Ferguson takket for seg ved å lede United til ligagull i 2013, var forholdet mellom de to iskaldt.

Det hører med til historien at Sir Alex Ferguson i ettertid har sagt at han trakk seg tilbake for å tilbringe mer tid med familien og særlig kona Cathy som mistet søsteren sin som i alle år stod henne svært nær.

I dikumentaren snakker Rooney også om en karriere som har hatt sine skyggesider og at stjernestatusen var vanskelig å håndtere.

Blant annet forteller han om problemer med alkohol og sin mentale helse.

– Kunne tatt livet av noen

Rooney var gjest hos BBC for å promotere dokumentaren og var da åpen om de dårlige valgene han gjorde.

– Det kunne være jenter, fyllekjøring, noe jeg har gjort, og jeg kunne tatt livet av noen eller meg selv. Det er ikke et bra sted å være. Jeg trengte hjelp for å redde meg selv og familien, sier Rooney som også forklarer at det var vanskelig å snakke om problemene.

'Rooney' World Premiere - Arrivals
PREMIERE: Wayne Rooney og kona Coleen ankommer premieren på den nye dokumentaren om den tidligere United-spissens karriere og liv.

– For 10-15 år siden kunne du ikke gå inn i en garderoben og si at du hadde alkoholproblemer eller psykologiske problemer, forklarer Rooney.

En rekke av Rooneys tidligere lagkamerater var på premieren onsdag kveld i Manchester. Der var også tidligere United-sjef David Gill, men ikke Sir Alex Ferguson.

Powered by Labrador CMS