– Rooney har båret United alene!

Uttaler England-helten Alan Shearer.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere engelske landslagskapteinen Alan Shearer uttaler til BBC at Wayne Rooney nærmest har båret Manchester United på egne skuldre denne sesongen. "Og det sier ganske mye, siden det er snakk om en klubb på denne størrelsen", fortsetter den tidligere Newcastle-manageren.

Rooney har så langt scoret 20 mål denne sesongen, og har definitivt den personlige rekorden på 23 nettkjenninger fra 2006/07-sesongen innen rekkevidde. Shearers uttalelser er i så måte veldig lite sensasjonelle, og egentlig bare en bekreftelse på det de fleste andre Premier League-interesserte mennesker vet fra før: "Manchester United hadde ikke vært der de er i ligaen nå (uten Rooney)".

Den tidligere Blackburn-, Newcastle- og England-spissen, som i sin tid også var en notorisk målscorer, sier videre at han ikke håper "den hvite Pelé" når toppen for fort, men at han kan fortsette utviklingen. For Shearer håper, som den England-supporteren han er, at landslaget gjør det bra i det kommende VM-sluttspillet. "Og så viktig som Rooney er for United, er han også for England", fortsetter han.

Fram til sommeren har Shearer ett råd til Sir Alex Ferguson, og det er å hvile Rooney så lite som mulig. "Jeg ville ikke ha hvilt ham, og ikke tror jeg han setter pris på å hvile heller."

Powered by Labrador CMS