Passerer Busby!

Og Sir Bobby Charlton tror klubben kan få glede av Sir Alex Fergusons tjenester i mange år til.

Publisert Sist oppdatert

I dag har han ledet Manchester United i 24 år, en måned og 14 dager, hvilket betyr at han sittet én dag lenger i managerstolen enn legendariske Sir Matt Busby.

Siden Fergie ble ansatt 6. november 1986, har han vunnet 34 pokaler og vært manager i 1358 Manchester United-kamper. Sir Bobby Charlton ser imidlertid ingen tegn til at den fortsatt sultne skotten har noen umiddelbare planer om å tre inn i pensjonistenes rekker.

– Hvem har grunnlag for å si noe annet? spør Charlton retorisk overfor The Telegraph.

– Kroppspråket og iveren hans viser ingen tegn til at han ikke skal fortsette. Og jeg tror det er nettopp det som kommer til å skje, sier engelskmannen med en advarende undertone.

– Ja, det er synd og skam for rivalene våre, de blir sannsynligvis ikke så glade for at Sir Alex Ferguson kanskje blir her i fem eller ti år til. For dem er slikt utenkelig, men hvilken glede for Manchester United-fansen, sier Sir Bobby.

Tiden etter Sir Matt Busby var vanskelig for både klubben og skottens etterkommere, og ingen av de fem managerne som fikk prøve seg klarte å leve opp til det skyhøye forventningspresset.

Men etter å ha vippet Celtic og Rangers ned fra tronen med lille Aberdeen i Skottland, og ført klubben til suksess ute i Europa, var det Sir Alex Fergusons tur.

Ifølge Sir Bobby var det ønsket om å utrette store ting som skilte mannen fra Govan fra de andre.

– Han ville bli suksessfull, og målet hans var å videreføre det Matt Busby hadde gjort.

– Men tidene har forandret seg kolossalt, og mens Matt hadde masse tid på å ta avgjørelser, hender det at Alex må ta de i løpet av bare sekunder.

– Han gjør det fordi han er oppdratt på den måten. Han kommer fra Govan, og der lærte han at du kan jobbe hardt og få lønn for strevet, og jobber du ikke hardt, så får du heller ingen belønning.

– Dette lærte han over tid, og målet hans har alltid vært å seire. Ikke bli nummer to.

<script type=»text/javascript»>var host = ((«https:» == document.location.protocol) ? «https://secure.» : «http://»);document.write(unescape(«%3Cscript src='» + host + «wufoo.com/scripts/embed/form.js’ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E»));</script> <script type=»text/javascript»> var z7x2z1 = new WufooForm(); z7x2z1.initialize({ ‘userName’:’unitedno’, ‘formHash’:’z7x2z1′, ‘autoResize’:true, ‘height’:’322′, ‘ssl’:true}); z7x2z1.display(); </script>
Powered by Labrador CMS