– Jobben var aldri i fare

Sir Bobby Charlton sier det bare er en myte at Sir Alex Ferguson var nære ved å bli sparket i 1990.

Publisert Sist oppdatert

Det har lenge blitt sagt at om Manchester United hadde røket ut i FA Cupens tredje runde mot Nottingham Forest i 1990 ville Sir Alex Fergusons tid i klubben vært over. Dette motbeviser Sir Bobby Charlton, som satt i styret på den tiden.

– Det var media som presset. Hvis Ferguson hadde blitt sparket ville det vært en veldig god historie for dem. Det var slik det var for dem på den tiden – hvis en manager ikke var suksessfull ble han sparket, sier Charlton til ManUtd.com.

Charlton sier videre at i klubben ble Ferguson allerede da sett på som suksessfull og at de ikke engang tenkte tanken på å sparke han. De var hele tiden klare på at manageren skulle få tid på seg.

– Vi ville ikke gjøre feilen med å sparke manageren for tidlig. I en klubb har man en følelse om hvorvidt ting går bra eller ikke. Det var ingen vonde følelser mot Ferguson etter et tap, vi tenkte bare at slik skjer.

– Man følte at suksessen var rett rundt hjørnet så vi kunne ikke kritisere han. Selv hvis det hadde blitt tap mot Nottingham Forest ville han aldri i verden fått sparken. Alle visste at vi var på riktig vei, sier han.

Powered by Labrador CMS