– En eksepsjonell mann

Sir Alex Ferguson om Bill Foulkes (på bildet med EC-pokalen fra 1968) som døde tidlig mandag morgen.

Publisert Sist oppdatert

Til ManUtd.com sier Ferguson at Foulkes var samtaleemne for ham og Sir Bobby Charlton så sent som på søndag, da de to legendene var på vei til Uniteds Premier League-møte med Cardiff.

– Det var veldig trist å motta nyheten om hans bortgang, sier Sir Alex. Han var en veldig fin mann og en fantastisk klubbtjener, fortsetter han, mens han minnes sin første tid som manager på Old Trafford.

– Den gang var Bill manager i Norge, og han pleide å ta med seg spillere over for å trene på The Cliff (Uniteds tidligere treningsanlegg; journ.anm.).

– Han kom over ganske ofte, så jeg ble godt kjent med ham av den grunn. Han var en veldig behagelig og rolig kar.

– En ledestjerne

Stoke City v Manchester United - Premier League
SAF om Bill Foulkes: – En flott mann og en ledestjerne

Bill Foulkes, som innledet sitt yrkesaktive liv som gruvearbeider på hjemstedet St. Helens i Lancashire, kom til Old Trafford i 1950. Mindre enn åtte år senere var han blant dem som overlevde flyulykken i München.
Tretten dager etter ulykken ledet han så et hastig sammenrasket United-lag til FA-cupseier mot Sheffield Wednesday, noe som ifølge Sir Alex gjorde ham til en ledestjerne gjennom den mørkeste tiden i Uniteds historie.

– Historien om hans liv er absolutt helt fantastisk. Gjennom alle kampene han spilte og måten han opptrådte på, spesielt i etterkant av München, har sikret ham en plass i vår historie.

– Ved å gjennomgå det han gjorde, og hvordan han og Harry Gregg klarte å spille fotball bare et par uker etter ulykken, da de ledet alle de unge spillerne frem til seier mot Sheffield Wednesday, er absolutt helt ufattelig. Han var en eksepsjonell mann.

P.S.: På hovedbildet over står Bill Foulkes (i midten med pokalen) sammen med syv av sine lagkamerater fra den historiske maikvelden i 1968, da United vant Europacupen for serievinnere med 4-1 over Benfica. I tillegg finner vi daværende førstelagstrener Jack Crompton og Benficas største stjerne, Eusebio.

Fra venstre til høyre: David Sadler, Brian Kidd, Bobby Charlton, Jack Crompton, Bill Foulkes, Eusebio, Nobby Stiles og John Aston jnr.
Bak: Paddy Crerand og Alex Stepney.

Powered by Labrador CMS