– Det er magisk

– Tidenes beste sjef – uavhengig av idrett, tror Sir Bobby Charlton om Sir Alex Ferguson.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke mange som kan måle seg med Sir Alex Fergusons legendestatus i United.

Men av de spillerne vi har hatt er Sir Bobby Charlton én av dem som er i nærheten.

Nå skryter han voldsomt av sjefen.

Takket være ham

– Vi er virkelig heldige i United – virkelig heldige. Vi har hatt 25 år med paradis. Hver eneste sesong så forventes det at vi vinner noe, og det gjør vi normalt også. Det er på grunn av manageren. Ingen andre, sier Charlton til AP.

Og han innrømmer at det er forskjell på å være en stor spiller og å være manager.

– United har hatt en mange spillere, mange fantastiske individuelle spillere, men det er ingen som har tatt de avgjørelsene han har tatt.

– Han er toppklasse, den beste manageren, trolig den beste manageren i fotballens historie. Jeg vil egentlig si mer enn det også. Han er den beste sjefen i hvilken som helst sport. Ingen har gjort mer enn han. Suksessen vi har hatt er rett og slett fenomenal, fortsetter han.

– Levde for fotballen

Charlton var direktør i United i 1986, og han hadde bitt seg merke i den da unge skotten. Det var spesielt hans ville løp nedover sidelinjen da Aberdeen møtte IFK Göteborg som hadde festet seg.

– Alex var der han ønsket å være.

– Da jeg så ham første gang tenkte jeg at det er en mann som lever med fotballen.

Derfor anbefalte også Charlton styret om å hente Ferguson.

Det har han tidligere skrevet i biografien sin.

– Jeg synes bare det var nødvendig å få frem meningen til en gammel spiller.

– Vi så hva som skjedde

Og han sier det samme som Martin Edwards sa i siste nummer av United-Supporteren. Styret vurderte aldri å sparke ham. Selv ikke da United slet de første årene.

– Vi tenkte aldri den tanken. Vi så hva som skjedde med klubben, hvor den var på vei. Det var noen tøffe øyeblikk, men kanskje det til og med da var spillere som ikke var gode nok, men han visste nøyaktig hvor han var på vei, sier Charlton.

Og hemmeligheten?

– Han jobber knallhardt og er ikke redd for å ta avgjørelser. Han kan forandre et lag totalt, og på en eller annen måte alltid komme ut av det med et bedre lag. Det er magisk, sier 74-åringen om sin fire år yngre United-kollega.

Powered by Labrador CMS