Ofrer sommerferien

Shinji Kagawa dropper sommerferien til fordel for Uniteds turné i japanerens hjemland.

Publisert Sist oppdatert

Selv om klubbfotballen er over for 2012/13-sesongen er det flere av Uniteds spillere som ennå ikke har tatt ferie. Én av dem er Shinji Kagawa.

Sammen med resten av det japanske landslaget skal nemlig playmakeren spille Confederations Cup i Brasil i slutten av juni.

– Vi drar dit for å vinne, så spørsmålet er bare hvordan vi kan oppnå det. Det er det jeg tenker på nå inn mot mesterskapet, sier Shinji Kagawa til Fifa.com.

Japans første kamp er mot vertsnasjon Brasil lørdag 15. juni.

– Motstanderne våre i kontinentcupen er gode lag, så dette vil være en bra test for oss. Vi vil vise at vi kan prestere på bortebane med ett år igjen til VM. Vi trenger denne oppkjøringen.

Som følge av deltakelsen i Prøve-VM har dermed har Kagawa krav på sommerferie i juli, når United er på turné i blant annet Japan.

Flere britiske medier melder imidlertid nå at Kagawa slett ikke tenker å slikke sol og nyte strandlivet, men derimot er bestemt på å slutte seg til troppen sammen med de andre spillerne 2. juli.

United spiller to kamper i Japan i Yokohama (23. juli) og Osaka (26. juli) og Kagawas tilstedeværelse i disse vil naturligvis ha en positiv effekt – kommersielt sett.

Det er usikkert om Kagawa vil være tilgjengelig for spill i kampene mot henholdsvis Yokohama Marinos og Cerezo Osaka, men 24-åringen – som vil være det største trekkplasteret for japanske supportere – skal likevel være på plass og delta på treninger.

PS! Samme situasjon oppstod for noen år siden da United var på besøk i Sør-Korea. Landets store stjerne, Park Ji-Sung, satt på benken for United hele oppgjøret og gjorde ikke annet enn å smile og vinke til kameraer og publikum gjennom samtlige 90 minutter. Hvem ble kåret til banens beste? Park Ji-Sung, selvfølgelig.

Powered by Labrador CMS