– Kagawa er ingen Rooney

Alan Hansen mener Sir Alex gambler stort hvis han selger Wayne Rooney.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere Liverpool-spilleren er ingen stor fan av United, og var mannen som i sin tid hevdet at man ikke vinner noe med unggutter. Hansen er imidlertid en av de mest profilerte fotballekspertene i England, og foruten å være ekspert på BBC har han også en fast spalte i The Telegraph.

Mandag handler den om Wayne Rooney.

– Å selge Wayne Rooney vil være den største gamblingen Sir Alex har gjort, begynner han.

Alan Hansen, ex-Liverpool
Alan Hansen, ex-Liverpool

– Da Ruud van Nistelrooy, Jaap Stam, David Beckham og Roy Keane ble solgt videre av Ferguson, så var de beste dagene bak dem. Rooney er imidlertid 27, ikke en 31-åring på vei nedover, og jeg tror at hans eventuelle exit er noe som vil glede Uniteds motstandere og fans av andre lag.

– Selv om Sir Alex sier at det ikke er noe problem med Rooney, så tyder managerens bruk av ham nylig på noe annet. Jeg tror han drar. (…) Det vil være en større overraskelse om han blir på Old Trafford enn om han drar i sommer.

– Ferguson har nå også begynt å skryte av prestasjonene til Shinji Kagawa, men uansett hvor talentfull Kagawa er så er han ingen Wayne Rooney. Lag som Chelsea, Arsenal og Manchester City vil mye heller spille mot et United-lag med Kagawa enn et United-lag med Rooney. Kagawa har gjort det ok i sin første sesong i Premier League, men på bortebane under dårlige forhold så ser du ham ikke hvis han sliter. Man vil velge Rooney foran Kagawa hver eneste gang, selv i en sesong hvor Rooney har slitt og sjelden har spilt som ren spiss. Han har likevel scoret 16 mål på 34 kamper, noe som ikke er spesielt dårlig.

– Om han blir i United eller drar er det store spørsmålet. Det eneste som er sikkert er at United fortsatt er et bedre lag med Rooney enn uten Rooney.

Les hele Hansens kommentar her.

PS. Det er verdt å merke seg at Sir Alex kvittet seg med David Beckham da han var 28, Jaap Stam forsvant da han var 29, Ruud van Nistelrooy var 30 og Roy Keane 33. Ser man tilbake til 90-tallet ble Paul Ince solgt da han var 27, mens Andrei Kanchelskis var 26.

Powered by Labrador CMS