Tap for Kagawa

Shinji Kagawa hadde en assist, men klarte ikke å hindre at Japan gikk på et tap i sin første VM-kamp.

Shinji Kagawa er en av de store stjernene på det japanske landslaget, og sammen med Kesiuke Honda og Shinji Okazaki som også spiller i Europa, laget han vanskeligheter for Elfenbenkysten ved flere anledninger i det som var deres første kamp i VM i Brasil.

Colombia slo Hellas 3-0 i den første kampen i Gruppe C, så det var viktig for Japan å få en god start mot Elfenbenkysten. Og det var Japan som tak i kampen fra start. Honda fikk spille i den sentrale rollen bak spissen, mens Kagawa startet ute på venstrekanten.

Men den tidligere Dortmund-spilleren fikk bevege seg mye friere enn det vi til tider har sett i United, og det meste han skapte, kom gjennom midten.

Etter 16 minutter fant han Honda inne i 16-meteren med en smart pasning. AC Milan-spilleren brukte to touch, og banket ballen opp i nettaket til 1-0. Derfra virket det som om Japan skulle ta ordentlig tak og styre kampen, og i lang tid virket det som at de skulle dra i land tre poeng.

Men etter et par skjebnesvangre minutter i andre omgang, var det plutselig de oransje som ledet kampen, og Kagawa og resten av laget hans ble nødt til å kaste seg frem i angrep igjen for å jage utligningen.

Den kom aldri, og i et siste forsøk på å få til noe, ble Kagawa byttet ut etter 86 minutter. Japan møter Hellas i sin neste kamp.