– Shinji resignerte

– David Moyes’ forkjærlighet for Juan Mata førte til Shinji Kagawas Old Trafford-exit

Publisert Sist oppdatert

Det er Sir Alex Ferguson som uttaler dette til det tyske magasinet Bild (betalingsartikkel).

Sport Witness har plukket den opp og siterer den tidligere United-manageren på at Uniteds første japaner valgte å forlate Old Trafford fordi han ikke ble satset på av David Moyes.

– Alle trenere har sin egen filosofi. Siden Moyes foretrakk den spanske superstjernen Mata, følte Kagawa at han ikke lenger var førstevalg og resignerte, sier Ferguson ifølge nettstedet, og legger til at han var veldig tilfreds med mannen han hentet fra Borussia Dortmund sommeren 2012.

– Jeg var veldig fornøyd med Shinji. Han fant seg godt til rette, og jeg hadde følelsen av at han følte seg vel hos oss.

I denne forbindelse påpeker Sport Witness forsiktig at det vel ikke bare var Moyes som ga Kagawa begrenset med spilletid, for heller ikke Mr. Ferguson kan med hånden på hjertet påstå at han anså japaneren som sitt førstevalg.

Faktum er at de to tidligere managerne var omtrent like/like lite rundhåndet i forhold til å gi Kagawa spilletid. Mens Ferguson ialt ga ham 26 (22+4) opptredener, ble det 31 (24+7) med Moyes som sjef.

Tilbake til Tyskland

Uansett; to år som United-spiller ble likevel nok for den 25 år gamle japaneren. 31. august skrev han under for sin tidligere arbeidsgiver i Dortmund, og returnerte til klubben han forlot 26 måneder tidligere. Umiddelbart ble han tatt imot med åpne armer både av klubb og fans, og takket for tilliten ved å tegne seg på scoringslisten allerede i første kamp.

– Nå er Shinji tilbake i omgivelser hvor han føler seg hjemme. Samtidig har han i Jürgen Klopp en trener som gir ham nødvendig selvtillit, fastslår den snart 73 år gamle Sir Alex.

Dessverre har det ikke gått bare bra med Shinji Kagawa og Borussia Dortmund siden overgangen som altså fant sted for fem og en halv uke siden. Klubben, som sammen med Bayern München har dominert tysk fotball i flere år, har fått en særdeles trang start på sesongen og befinner seg helt nede på en beskjeden og særdeles skuffende 13. plass på Bundesliga-tabellen – ti poeng bak sin store rival, Bayern München.

Likevel, Kagawa er tilbake der han trives aller best.

Powered by Labrador CMS