– En stor opplevelse

Shinji Kagawa er stolt over at han tok del i legendens siste sesong, og innrømmer at han ble overrasket over Fergusons «hårtørker».

Publisert Sist oppdatert

Shinji Kagawa kom til United sommeren 2012, men ble aldri en stor suksess for Manchester United. I debutsesongen vekslet han en del mellom å spille på kanten og på å spille sentralt, og mot slutten av sesongen ble han ved flere anledninger foretrukket fremfor Wayne Rooney i rollen bak Van Persie.

Kanskje ville alt blitt annerledes om Ferguson hadde blitt værende, for ifølge Jürgen Klopp røpet i fjor høst Fergusons store entusiasme for Kagawa:

– Jeg møtte Sir Alex i Nyon, og han er fortsatt forelsket i Shinji. Han fortalte meg: «Synd at vi ikke håndterte dette slik at det fungerte for ham. Vi var fornøyde det første året». I det andre året tar du vanligvis det neste steget, men han klarte ikke å gjøre det, sa Klopp, ifølge The Sun.

Shinji Kagawa er uansett fornøyd med at han fikk spille i Fergusons siste år.

– Jeg synes det var en stor opplevelse for fotballivet mitt at jeg spilte i hans siste sesong, for en som har vunnet flere titler enn noen i fotballen, og som er en legendarisk manager. Det var stort å være med en slik person, sier Kagawa ifølge ESPN.

Ferguson er kjent for en noe intens kjeftestil, for å si det forsiktig, og ryktene om det var ikke nok for å forberede Kagawa på det.

fredalex
KONTRAST: Ferguson er en mann av mange ansikter. Kagawa ble overrasket og imponert over Fergusons brøling på nøkkelspillere.

– Riktignok hadde jeg hørt ryktet før jeg reiste til Manchester, men jeg hadde ikke sett noen manager rope så voldsomt. Det var virkelig som en hårtørker, som det sies. Han ropte virkelig «hardt», med fjeset veldig rødt, og spesielt på spillere fra grunnstammen av laget.

– Det var min første sesong, så kanskje han overså meg litt, og jeg ble ikke ropt på så mye. Det faktum at han kan brøle til ledende spillere som Rooney, Giggs, Scholes og Rio viser hans tilstedeværelse.

– De spillerne må ta det imot, og kan ikke si noe, spillerne respekterer ham så høyt. Hans aura og vinnervilje er fantastisk, og jeg tenkte at det var derfor han hadde evnen til å være manager for disse spillerne.

Powered by Labrador CMS