Er det fortsatt grunn til å tro?

Røk topp fire-sjansen tirsdag, eller er det fortsatt grunn til å ha et reellt håp om det? Her er grunner til både optimisme og pessimisme.

Publisert Sist oppdatert

Premisset er enkelt: United må slå Bournemouth i siste runde, mens Manchester City må tape mot Swansea.

Folk er forskjellige, og det er også fotballsupportere. Noen mener at en ekte supporter «alltid har trua», mens andre knapt tør å tro på seriegull før feiringer nesten er over.

Med andre ord vil enkelte si at vi selvsagt har en god sjanse til fjerdeplass og Champions League, mens andre

Grunner til pessimisme:

  • Uavgjort mot West Ham ville gjort langt enklere. Forskjellen på å håpe på Swansea-poeng og å håpe på Swansea-seier er nokså stor i en slik kamp, og nå holder det altså ikke at Swansea tar poeng.
  • Bournemouth vant mot oss sist, og har derfor en viss selvtillit når det gjelder å møte Van Gaals United.
  • Bournemouth tar flere poeng på bortebane enn på hjemmebane.
  • Swansea har ikke så veldig mye å kjempe for, mens for Manchester City betyr kampen alt. Forhåpentligvis gleder ikke Swansea-spillerne seg for mye til sommerferien…
  • Swansea har bare vunnet én av ni oppgjør mot Manchester City etter opprykket. Sju av kampene har endt med triumf for våre lyseblå naboer. Swanseas eneste seier kom våren 2012 etter et seint Luke Moore-mål. Den ene uavgjortkampen var en betydningsløs kamp i mai 2013.
  • Gylfi Sigurdsson er en av spillerne vi vanligvis ville satt vår lit til i en kamp som denne, men han er ute med skade, og mister etter alt å dømme kampen. Det gjelder også Neil Taylor. Spillere som Alberto Paloschi og Jefferson Montero er også usikre, mens Ashley Williams gikk glipp av forrige kamp også.
Manchester United v Southampton - Premier League

Grunner til optimisme:

  • United er gode på hjemmebane. Sannsynligvis vil bare Leicester stå over oss på hjemmetabellen etter søndagens kamper. Vi er med andre ord ventet å gjøre vår del av jobben.
  • Swansea har vunnet to kamper på rad: 4-1 borte mot West Ham og 3-1 hjemme mot Liverpool. 7-2 i kamper som det lar seg høre, og de er plutselig et lag som kjemper om å havne på øvre halvdel. Trener Guidolin har signert ny kontrakt, og stemningen i klubben virker å være god.
  • Andre Ayew har det lille ekstra for tiden: Tre mål på sine to siste kamper. I tillegg er målspredningen ganske god, for fem målscorere på to kamper lar seg høre.
  • Swansea har vunnet sine fire siste hjemmekamper, og har sluppet inn ett mål på de fire kampene. Chelsea, Arsenal (borte) og Liverpool har alle blitt beseiret av Swansea siden starten av mars.
  • Etter Guardiola-annonseringen har Manchester City vært et middelmådig lag. Om sesongen hadde startet da, ville City nå vært på niendeplass, og Swansea har faktisk tatt like mange poeng som City siden Pep ble bekreftet som den neste manageren.
  • City mangler Vincent Kompany, og forskjellen på de lyseblå med og uten belgieren har ofte vært stor. I tillegg mangler både David Silva og Zabaleta. Kolarov er usikker til oppgjøret, ifølge Pellegrini.
Manchester United v Chelsea - Premier League

Er du optimist før søndagen, eller er tvilen større enn troen? 

Powered by Labrador CMS