Rooney

Setter spørsmålstegn ved tittelavgjørelsen

Publisert Sist oppdatert

I disse dager må United-supportere manøvrere seg forsiktig på sosiale medier dersom de skal unngå vonde tilbakeblikk til Sergio Agüeros tittelavgjørende mål for Manchester City i de siste sekundene av 2011/12-sesongen.

Fredag var det nemlig ti år siden den heseblesende sesongavslutningen, noe flere engelske medier har gjort et poeng ut av.

Avisen The Sun har slått av en prat med flere gamle Premier League-storheter for å høre deres tenker om den – sett med United-øyne – skjebnesvangre nettkjenningen, blant dem Wayne Rooney.

Storscoreren spilte også en rolle 13. mai 2012. Det var han som scoret Uniteds ene mål da Sir Alex Fergusons menn vant 1-0 over Sunderland. Seieren hadde vært nok til å sikre United Premier League-pokalen, så lenge Manchester City ikke hadde tatt tre poeng hjemme mot Queens Park Rangers.

Rooney påpeker at historien kunne ha vært ganske så annerledes dersom United hadde hatt litt mer flaks med prestasjonen til QPR-spillerne.

– Paddy Kenny burde ha gjort det bedre ved et par av målene, sier Rooney og refererer til QPRs målvakt den dagen.

Den irske sisteskansen var slepphendt da han slapp inn Pablo Zabaletas 1-0-scoring i første omgang, før han var ute på bærtur da Edin Dzeko gjorde 2-2 på corner inne i overtiden.

Manchester City v Queens Park Rangers - Premier League
KLARTE IKKE Å HOLDE CITY UNNA: Paddy Kenny burde nok ha redde Pablo Zabaletas 1-0-mål i 2012.

Så skal det legges til at Kenny også leverte flere andre særs kvalifiserte redninger i løpet av kampen.

Rooney antyder også at QPR ikke ga alt de hadde i sluttminuttene.

Før kampen trengte londonerne minst ett poeng for å unngå nedrykk, men på grunn av resultater andre steder, var laget fra Loftus Road allerede sikret videre spill i Premier League da kampen på Etihad gikk inn i overtiden.

Etter at Dzeko hadde gjort 2-2 for City, gjorde ikke QPR en gang et forsøk på å holde ballen i laget. I stedet klarerte de ballen mot City-keeper Joe Hart rett fra avspark og løp rett hjem i forsvar.

– City scoret sitt andre mål og QPR sparket bare ballen tilbake til dem. Det er det ingen som har påpekt, og det synes jeg er rart, sier Rooney før han også påpeker at QPR-spiss Djibril Cissé tok del i City-feiringene etter at kampen var avgjort.

Til slutt erkjenner Rooney imidlertid at Agüero-målet nok føyer seg inn blant de mest ikoniske scoringene i nyere engelsk fotballhistorie, så fremt man ikke har hjerte for United.

– Men det er et historisk øyeblikk i Premier League. Det er nok et av de beste øyeblikkene i ligaens historie hvis du ikke er involvert i det som United-spiller.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS