Sjanseløse

Wayne Rooneys nydelige scoring var det eneste United-fansen kunne glede seg over i Champions League-finalen.

(N) Barcelona 1-3 (1-1)

28.05.2011 20:45

Turnering: CL (Finale)
Bane: Wembley
Tilskuere: 87.695

Målscorere:
Fotball0-1 Pedro (27)
Fotball1-1 Rooney (Giggs) (34)
Fotball1-2 Messi (54)
Fotball1-3 Villa (69)

Kort:
Gult kort Alves, FCB (60)
Gult kort Carrick, MU (61)
Gult kort Valencia, MU (79)
Gult kort Valdés, FCB (85)

 

Det startet imidlertid bra. United gikk i strupen på spanjolene, og det var kun ett lag på banen de første ni minuttene. Wayne Rooney ble nesten spilt fri, men Barcelona-keeper Valdes klarerte som sweeper. Deretter rotet Gerard Pique og Valdes det nesten til for seg selv på nok et gjennombruddsforsøk fra United.

Men etter ni minutter fikk Barcelona tak i ballen.

Og da liknet dessverre resten av kampen på mye vi har sett tidligere med spanjolene som en av rolleinnhaverne.

Barcelona fikk trille ball, og Uniteds fire mann sterke midtbane ble overspilt gang på gang. Etter 16 minutter fikk spanjolene kampens første store sjanse, men Pedro skjøt like utenfor etter et innlegg fra høyre.

Dessverre bommet han ikke 11 minutter senere.

Uniteds midtbane hang overhodet ikke med da Andres Iniesta, på egen banehalvdel, spilte fri Xavi like inne på Uniteds halvdel. Xavi hadde enorme rom foran seg samtidig som Pedro løp seg fri fra Vidic. Gjennombruddspasningen til Pedro var selvsagt perfekt, avslutningen i nærmeste hjørnet det samme og dermed ledet spanjolene.

Super-Rooney

Kampen fortsatte i samme spor, men så, nesten ut fra ingenting, uliknet United etter en nydelig scoring. Wayne Rooney startet det hele med en trekant med Michael Carrick ute på sidelinjen, spilte fri Ryan Giggs på offsidegrensa, han la tilbake til Rooney som styrte ballen utenfor keepers rekkevidde og opp i hjørnet.

Det ga nytt håp.

Men det ble aldri noe mer enn et håp.

Messis første

Ni minutter etter pause, etter at Barcelona hadde startet omgangen klart best, fikk Lionel Messi upresset skyte fra 20 meter. Skuddet var knallhardt, forsvarsspillet elendig og dermed ledet Barcelona på ny. Det var for øvrig Messis første mål på engelsk jord.

United lå imidlertid bare ett mål bak.

Håpet levde fortsatt.

Men dessverre skulle det bli verre.

Etter én times spill falt United ned på et sjeldent svakt nivå. Det var null samhandling og midtbanespillerne presset hver for seg. Det var direkte fælt å se på. Barcelona koste seg, skapte sjanse etter sjanse og etter 69 minutter var det game over.

United vant egentlig tilbake ballen i eget felt, men ga den like fort fra seg. Det utnyttet David Villa til å skru ballen utagbart opp i kysset.

Hjalp ikke

United hadde da akkurat satt innpå Nani for en skadet Fabio. Etterpå kom Paul Scholes inn for Carrick, men United var egentlig aldri i nærheten av å redusere selv om banespillet jevnet seg noe ut helt på tampen.

Noen vil sikkert diskutere om taktikken og laguttaket var det rette, men nå,umiddelbart etter kampslutt, virker det litt fånyttes. United valgte sin offensive strategi, stod på den kampen gjennom, men var ikke gode nok. Det er vanskelig å se at en Fletcher, Anderson eller Berbatov kunne gjort så mye med det.

Mange av spillerne var aldri i nærheten av det nivået man vet de kan prestere på.

Men sånn er det ofte når lag møter Barcelona.

Derfor er det bare å holde henda opp i været, og gratulere katalanerne med lagets fjerde triumf i den aller gjeveste europacupen.

Barcelona: Valdés – Alves (Puyol, 88.), Mascherano, Pique, Abidal – Xavi, Busquets, Iniesta – Villa (Keita, 86.), Messi, Pedro (Afellay, 90+2)

Uben.innb.: Olazábal, Bojan, Adriano, Thiago

Dommer: Viktor Kassai, Ungarn

Se høydepunktene fra kampen på video her: