Barcelona vant finalen

Barcelona sikret seg fortjent Champions League-troféet etter at de slo Manchester United 2-0 i finalen i Roma. Eto’o og Messi scoret målene for Barcelona

FC Barcelona 0-2 (0-1)

27.05.2009 20:45

Turnering: CL-finale
Bane: Olympiastadion, Roma
Tilskuere: 72.700

Målscorere:
Fotball0-1 Eto’o (10)
Fotball0-2 Messi (70)

Kort:
Gult kort Pique, FCB (16)
Gult kort Ronaldo, MU (78)
Gult kort Scholes, MU (81)
Gult kort Vidic, MU (90)

 

 

Sjanseløse

Manchester United drømte om en tredje seier i Europas gjeveste klubbturnering på tre forsøk, men foruten en ti minutters periode i starten av kampen var spanjolene det klart beste laget.

Forventet lag

Det var ingen overraskelser i Sir Alex Fergusons startoppstilling i finalen.  Ji-Sung Park og Wayne Rooney begynte på flankene, mens Ryan Giggs og Anderson var indreløpere. Cristiano Ronaldo startet som spiss.

Bra United-start

United startet agressivt og skapte to bra sjanser i åpningsminuttene. Victor Valdes halvklarerte et Ronaldo-frispark, mens en Barca-forsvarer fikk blokkert Parks forsøk på returen. Like etter rullet United opp et godt angrep på venstresiden. Ronaldo fikk avsluttet, men skuddet gikk utenfor Barcelonas mål.

Barca i føringen

På sitt første angrep i kampen tok Barcelona så ledelsen. Iniesta gled forbi Anderson og Carrick på vei mot Uniteds 16-meter. Han slapp ballen til Eto’o, som på sin side fintet av Vidic og satte ballen i mål via Van der Sars hanske. Slapt forsvarspill fra Uniteds side. Først lot de Iniesta gli altfor lett forbi i midtbaneleddet, deretter lurte Eto’o lett av Vidic, og skuddet hans var vel ikke helt uatgbart for Van der Sar.

Barcelona tok over

Etter scoringen fikk spanjolene mer og mer overtak i kampen. United klarte ikke å bryte ned Barcelonas gode pasningspill og ble løpende mye etter ballen. Heller ikke i det offensive spillet fikk United spillet til å gli, og det ble med en del soloprestasjoner fra Ronaldo.

Barca best i starten av 2. omgang

Barcelona begynte best etter pausen og ved flere anledninger var United heldige som ikke fikk en scoring til imot seg. Thierry Henry lurte av Ferdinand, men Van der Sar reddet ex-Arsenal spillerens avslutning. Like etter fikk Barca frispark fra 18 meter, og Iniesta klinket ballen i stolpen.

Messi økte ledelsen

Etter at United fikk ridd av den verste Barca-stormen i 2. omgang, satte Lionel Messi så inn dødtstøtet. Evra klarerte dårlig og ballen havnet hos Xavi. Midtbanespilleren slo inn i feltet og der stod Messi helt umarkert og headet ballen utagbart forbi en sjanseløs Van der Sar.

Stor United-sjanse

United gikk omtrent rett i angrep og skapte sin største sjanse i kampen. Rooney la inn fra høyre, og Giggs bredsidet ballen i Tevez, før Ronaldo fikk skutt fra kort hold. Valdez reddet imidlertid forsøket.

Taktisk triumf

Vi United-supportere har jo blitt vant til at United alltid kommer tilbake, men så skjedde ikke denne gangen. Vi hadde lite å sette inn mot slutten, og må bare gi honnør til Barcelona for en vel gjennomført kamp. Det så ut som om den tidlige Eto’o-scoringen ga oss en ‘trøkk i trynet’ og vi kom oss aldri til hektene etter det tidlige målet. Det vil i etterkant sikkert bli diskutert om Uniteds startformasjon var den riktige, men det er alltid lett å være etterpåklok. Flere av spillerne hadde ikke sin beste dag, og Barcelona løp mest, ville mest og vant fortjent.

Vi kan bare gratulere Barcelona som Europas beste lag 2009

Barcelona: Víctor Valdés – Carles Puyol, Gerard Piqué, Yaya Touré, Sylvinho – Xavi Hernández, Sergi Busquets, Andrés Iniesta (Pedro Rodríguez 90+2) – Lionel Messi, Samuel Eto’o, Thierry Henry (Seydou Keita 72)

Ubenyttede innbyttere: José Pinto, Martín Cáceres, Eidur Gudjohnsen, Bojan Krkić, Marc Muniesa.

Se høydepunktene fra finalen på video her: