Utlånet som kom brått på

Mandag spilte Sean McGinty U21-fotball for United. Under ett døgn senere var utlånet til Carlisle i boks, og han var med i sin første kamptropp hos League One-klubben.

Publisert Sist oppdatert

McGinty fullførte 90 minutter på venstrebacken til Uniteds reservelag da de spilte uavgjort mot Stoke City. Neste dag hastet han nordover til Carlisle for å rekke å bli en del av kamptroppen mot Preston, en kamp som også endte med poengdeling.

Det gikk raskt, og forsvarsspilleren var ikke klar over at han skulle bli League One-spiller da han tråkket ut på den slitte gressmatta på Moss Lane mandag kveld.

– Jeg fant ut senest tirsdag morgen at det var i boks. Jeg synes jeg spilte bra i kampen mot Stoke og fikk en telefon fra manageren som sa at Carlisle var interessert. Jeg var mer enn fornøyd med å dra dit, forteller han til Carlisles offisielle hjemmeside.

– Jeg hadde ingen anelse om at Greg så på meg, men det er gøy at han viste interesse. Jeg har vært på noen utlån tidligere og det er fint å få spille kamper. Jeg spilte fire kamper for Morecambe før jeg fikk skulderen ute av ledd og hadde et opphold i Oxford, og det er en fin mulighet til å vise hva man kan.

Han forteller at råd fra reservelagssjef Warren Joyce var en viktig faktor med tanke på å gå på nok et utlån.

– Warren er en herlig fyr og har jobbet mye med meg denne sesongen. Han har trent meg i de to årene jeg har vært på reservelaget og han tar seg av meg. Han fortalte meg at det ville være en fantastisk læringskurve for meg og at jeg burde nyte det så mye som mulig, for det er en veldig bra klubb.

Tidligere har McGinty kun vært på utlån i League Two. Nå har han tatt steget opp en divisjon til et Carlisle-lag som ligger omtrent midt på tabellen.

– I ligafotball betyr hvert eneste poeng, noe man ikke får på reservelagsnivå. Jeg har kommet hit for å få så mye ut av erfaringen som mulig. Jeg har ikke spilt på League One-nivå før, så det er en helt annerledes utfordring for meg. Men det er bra å teste seg selv og jeg kan ikke vente med å starte.

Powered by Labrador CMS