Gutts

– Jeg kommer verken til å gråte eller klikke i vinkel over det han sier

Roy Keane mener United aldri kommer til å vinne store trofeer med Fred og Scott McTominay på midtbanen. Det bryr ikke sistnevnte seg mye om.

Publisert Sist oppdatert

Scott McTominay har tatt flere steg som United-spiller denne sesongen. Den engelskfødte har bare fire mann foran seg på klubbens toppscorerliste, han har scoret mål som har sendt United videre i FA-cupen (attpåtil som kaptein) og er blitt en mann Solskjær stoler på i toppkampene.

Likevel er det ikke alle som har latt seg overbevise.

United-legende Roy Keane understreket tidligere i sesongen at han synes McTominay er en «god og ærlig spiller», men at United «aldri vil vinne store titler med de to (McTominay og Fred) på midtbanen», ifølge Metro.

Det lar ikke hovedpersonen selv seg affisere av.

– Jeg kommer verken til å klikke i vinkel eller gråte over hva Roy Keane sier. Hvis det er det han synes, er det det han synes, sier McTominay til The Times.

– Følte jeg hadde blitt avskrevet en million ganger

Det er en tankegang den EM-uttatte midtbanemannen forteller at han har måttet ha gjennom mye av sin tid i United-systemet.

Som 17-åring var den nå 191 centimeter høye midtbanekjempen sped av vekst, noe som førte til skepsis rundt skottens potensiale som United-spiller.

– Da jeg var yngre ble jeg fortalt at jeg var for liten, for treg og at jeg ikke kunne hoppe, sier McTominay.

– Så, ett år senere, var jeg 191 centimeter. Jeg elsket det – å kunne motbevise folk og høre deres meninger endre karakter.

Manchester United v Watford - FA Cup Third Round
MIDTBANEKJEMPE: Det er vanskelig å se for seg Scott McTominay som noe annet enn en fysisk sterk midtbanekriger.

Da McTominay ble tatt opp på førstelaget under José Mourinho, var det flere som mente at skotten ble brukt bare fordi han ikke var Paul Pogba. 24-åringenv forteller at slike karakteristikker er det som har gjort ham til den spilleren han er.

– Jeg følte at jeg hadde blitt avskrevet en million ganger, sier McTominay.

– Ser du på de unge spillerne nå om dagen, tror de at det bare er solskinn og regnbuer når de kommer gjennom akademiet. De forventer å bare kunne rusle inn i førstelaget og ha en fantastisk karriere.

McTominay forklarer at det ikke er slik ting fungerer.

– Den type historier skjer én av en million ganger. Det som skjer med alle andre er at du må kjempe og slåss for hver lille bit du får. Jeg er et godt eksempel på det.

Ble skuffet over utelatelsen i 2017

Nå er han én av spillerne som etter alt å dømme får starte sesongens siste og viktigste kamp for Ole Gunnar Solskjærs mannskap når Villarreal er motstander i Europa League-finalen i Gdansk.

Da United var i europacupfinalen i 2017, måtte skotten derimot se finalen fra sofaen, til tross for at han selv mente han burde vært med i troppen.

– Demetri Mitchell og jeg hadde spilt mot Crystal Palace (tre dager før finalen) og trent med gutta før de tok av, sier skotten og fortsetter:

– Jeg var skuffet over å ikke være i troppen, men når jeg ser tilbake på det var jeg en unge som var på vei gjennom. Jeg har kommet dit til slutt.

VANT UTEN SCOTT: United-spillerne tok innersvingen på Ajax og vant europaligaen i 2017.
VANT UTEN SCOTT: United-spillerne tok innersvingen på Ajax og vant europaligaen i 2017.

Det er nok ikke overraskende at McTominay også brukte denne opplevelsen til motivasjon.

– Jeg husker at jeg tenkte at dette må være meg når jeg blir eldre. Jeg sa til meg selv: «Jeg vil ha dette neste år». Manchester United handler 100 prosent om å vinne trofeer og da jeg så gutta med trofeet, visste jeg at det var der jeg hadde lyst til å være.

Powered by Labrador CMS