McTominay

– Jeg har nytt hvert eneste minutt

Publisert Sist oppdatert

Det har vært en varierende sesong for Scott McTominay, som ikke har spilt like mye som i de foregående sesongene.

Til tross for til sammen 39 kamper, har det ifølge Transfermarkt blitt totalt 1687 minutter på banen for midtbanespilleren.

Det er nesten halvparten så mye som forrige sesong (3002 minutter), og enda mindre igjen sammenlignet med 2020/21-sesongen (3416 minutter).

Signeringene av Casemiro og Christian Eriksen i fjor sommer er åpenbart hovedforklaringen på det.

Southampton FC v Manchester United - Premier League
MINDRE SPILLETID: Scott McTominay har måttet finne seg i å spille mindre under Erik ten Hag denne sesongen.

I et intervju med MUTV svarer skotten slik når han blir bedt om å oppsummere sesongen for sin egen del:

– Det har vært noen høydepunkter og nedturer, som det alltid er i fotballen. Du må ta ting med en klype salt og reflektere over det som har skjedd. Og når du er på ferie, trenger du å slappe av og ta det rolig.

– Men jeg har nytt hvert eneste minutt av det. Jeg er en som elsker fotball og jeg elsker denne klubben.

– Uansett hva som skjer, uansett hvor mange minutter jeg spiller, kommer jeg til å trene hardt hver eneste dag og gjøre mitt beste for laget og alltid være der, bidra med noen mål iblant, kanskje når jeg kommer inn. Men for min del føler jeg det bare gjelder å holde hodet ned og fortsette å jobbe.

McTominay roser Ten Hag for jobben nederlenderen har lagt ned siden han kom inn i fjor sommer.

– Med tanke på stilen hans er overgangen åpenbart veldig, veldig annerledes fra noen andre trenere. Men som jeg sier, slik er fotball.

– Han får deg alltid til å tenke, og får deg til å tenke på nye ideer og ting som det. Det er bra, i fotball er det den beste måten å være på: åpensinnet, og hvis han ber deg om å gjøre noe inn mot kamper, så skal du gjøre det etter beste evne og prøve å lære det så godt du kan. For meg er det veldig bra. Jeg elsker det.

tenhag180523
HAR KOMMET INN MED NYE IDEER: Erik ten Hag.

Tre mål ble det for McTominay i United-trøya denne sesongen, færre enn hans fire mål på to kamper for Skottland i EM-kvalifiseringen i slutten av mars.

26-åringen legger ikke skjul på at han har egenskapene til å bidra mer fremover også for klubblag.

– Hvert mål du scorer er selvfølgelig spesielt, men jeg burde score flere mål enn jeg gjør. Jeg kommer i gode posisjoner og kan skyte med venstrefoten og høyrefoten, noe jeg åpenbart har selvtilliten til å gjøre. Jeg føler at jo flere muligheter man får til å spille, jo mer kan det komme ut også.

– Men som jeg sier, hver gang jeg trengs, er jeg der. Jeg vil alltid gi 100 prosent for denne fotballklubben, og det har vært livet mitt siden jeg var fem år gammel, så det er en drøm.

Så får tiden vise om McTominay blir å se i United-trøya neste sesong, med Newcastle og Everton blant lagene som har blitt koblet med en overgang for midtbanespilleren.

Powered by Labrador CMS