McT

Bryr seg lite om formasjonsendringer: – Handler bare om å spille fotball og smile

Publisert Sist oppdatert

Scott McTominay har fått en ny rolle i Uniteds nye 4-3-3-system, men skotten forteller at omleggingen fra den gamle 4-2-3-1-formasjonen har gått ganske smertefritt.

De siste kampene har den engelskfødte skotten spilt som den mest sentrale og defensive i en midtbanetreer der han spiller mellom Paul Pogba og Bruno Fernandes.

Overgangen til en rolle med litt mer defensivt ansvar har ikke vært for stor, ifølge 25-åringen.

– Det har gått relativt enkelt, for å være helt ærlig. Det var ikke som om det var noe ingen av oss hadde gjort før, sier McTominay i et intervju med manutd.com.

– Han (Rangnick) ber oss ikke om å spille helt andre posisjoner eller gjøre ting vi ikke er vant til å gjøre på fotballbanen. Mye av det er grunnleggende og går tilbake til fotballens grunnverdier, som jo er Ralf sine prinsipper som manager.

Burnley v Manchester United - Premier League
MIDTBANEKOLLEGER: Scott McTominay danner midtbane med Bruno Fernandes og Paul Pogba om dagen.

Én forskjell på 4-3-3 og 4-2-3-1 er dog at McTominay får færre muligheter til å sette fart fremover i banen.

Skotten var blant spillerne som scoret mest i United foregående sesong, med syv nettkjenninger. Denne sesongen står han med to fulltreffere og et mål om å overgå sine egne tall fra i fjor.

Han erkjenner likevel at det kan bli vanskelig, dersom han skal fortsette å være det eneste ankeret på United-midtbanen.

– Enkelte formasjoner lar deg kanskje ikke komme deg inn i boksen så mye, men det å fortsatt kunne være en trussel og spille pasninger som hjelper gutta i angrep er viktig for meg.

McTominay er fortsatt klar på at det som til syvende og sist betyr aller mest, er å kose seg med fotballen.

– Alle disse formasjonene og taktikkene… det handler bare om å spille fotball og smile.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS