– Jeg bare smilte og prøvde å holde følelsene inne

Publisert Sist oppdatert

Man kan ikke si annet enn at 2020/21-sesongen har vært en oppløftende sesong for alle med hjertet i Manchester United. Klubben har ikke ligget så godt an før innspurten i Premier League siden Sir Alex Ferguson sto ved roret på Old Trafford, og laget har tidvis spilt feiende flott fotball.

Oppløftende har sesongen også vært for 24-årige Scott McTominay. Midtbanegeneralen har blitt en viktig mann i Ole Gunnar Solskjærs stall, og i FA-cupkampen mot Watford fikk skotten være kaptein for barndomsklubben, for aller første gang.

I kampprogrammet før hjemmemøtet med Southampton, forteller unggutten blant annet om hvordan det føltes å få kapteinsansvaret.

Stolt kaptein

I cupoppgjøret mot «the Hornets», valgte nemlig Solskjær å stille med et relativt ungt lag. Klubbkaptein Harry Maguire satt på benken, sammen med Marcus Rashford og David de Gea, som også har båret kapteinsbindet tidligere i United-karrieren.

Kapteinsvalget falt derfor på McTominay, som fikk beskjed om at han ville få æren dagen i forveien.

– Han (Solskjær) sa ikke egentlig så mye. Han sa bare: «Kaptein i morgen», og så på meg. Jeg bare smilte. Jeg ville ikke slippe ut altfor mange følelser, men jeg var så fornøyd, forteller McTominay.

KAMPENS MANN: Scott McTominay ledet United for første gang i kampen mot Watford. Han scoret også det avgjørende målet i 1-0-seieren.

Etter kampen uttalte Solskjær at han ville teste den unge skotten ved å gi ham bindet, en test United-treneren mente midtbanemannen bestod.

Hovedpersonen selv tror også at han ble satt på prøve i Watford-kampen.

– Jeg antar at hver avgjørelse han tar rundt meg og de andre er en test. Det er ikke bare slik at han gir bort kapteinsbindet uten noen grunn. Det er en test. Alt her i livet er en test, og det handler om å bestå de prøvene.

– Med ting som kapteinsansvaret, ville det være lett å begynne å gjøre ting annerledes og skrike og rope og ikke spille som vanlig, men det utgjorde ingen forskjell for meg, sier skotten.

KLUBBKAPTEIN: Harry Maguire er vanligvis kaptein i United.

Venter tøft møte med Saints

Når Ralph Hasenhüttls Southampton gjester Old Trafford tirsdag kveld, er det nok Harry Maguire som bærer kapteinsrollen, men det er ikke direkte usannsynlig at McTominay får sjansen mot et høytpressende Saints-lag.

LES OGSÅ: Våre vurderinger om laget mot Southampton

Der får Solskjærs mannskap muligheten til å snu den nedadgående trenden fra de to siste kampene, der laget bare har sanket ett av seks mulige poeng.

Spesielt tapet for Sheffield United kom som et sjokk for de fleste, men McTominay mener at man må huske på hadde vært gode i lang tid før det overraskende resultatet.

 Ett dårlig resultat definerer ikke et lag.

– Vi må bare legge det bak oss så snart som mulig, fordi vi har spilt virkelig bra.

NEDSLÅENDE: Paul Pogba og lagkameratene måtte gå skuffede i dusjen etter nederlaget i kampen mot Sheffield United.

Gjestene fra sørkysten har imponert flere denne sesongen med sin intensive og fartsfylte fotball.

McTominay forventer intet annet når lagene barker sammen på Old Trafford tirsdag.

– De er et lag fullt av energi. De presser høyt, de er oppe i ansiktet på deg og er aggressive, og det må vi være klare for. Det er ikke noe annet alternativ enn å gå inn i kampen med forventningen om at det kommer til å bli en skikkelig kamp, og det er jeg helt sikker på at det blir.

STERKE: Southampton har hatt en god sesong. Blant annet holdt de på å slå United, før Edinson Cavani snudde kampen for Solskjærs menn.

Roser midtbanemakker Fred

Med dette tatt i betraktning, er det ikke unaturlig å tenke seg til at Solskjær vil svare med å mønstre sin mest energiske midtbanekonstellasjon, bestående av nettopp McTominay og brasilianske Fred.

De to har vist godt samarbeid denne sesongen, og er ofte duoen Solskjær ser til i toppkampene.

Den skotske halvdelen av partnerskapet er ikke helt sikker på hva det er som gjør at de to passer så godt.

– Jeg vet ikke helt hva det er som får oss til å spille så bra sammen, det får jeg nesten la andre folk snakke om.

PARTNERS IN CRIME: Fred og McTominay har styrt midtbanen til United ved flere anledninger denne sesongen.

McTominay sier dog at det ikke er unaturlig at Fred er en god makker, ettersom han rett og slett er god til å spille fotball.

– Men Fred er slik en god spiller. Jeg elsker å spille med ham og han er en bra fyr også.

– Han hadde det tøft i det første året sitt, med vanskelige øyeblikk her og der, men nå ser du en skikkelig god spiller, med litt brasiliansk lekenhet her og der også.

Powered by Labrador CMS