Hyller United-miljøet

OSLO: Vi er som en stor familie, er vi ikke det?

Publisert Sist oppdatert

I fjor var han på minst 20 kamper på Old Trafford. Neste sesong skal han på alle Champions League-kampene

Klokken har såvidt passert lunsjtid lørdag, men stemningen er allerede god på The Scotsman, bare noen hundre meter lenger opp fra Supportertreffet.

Én av de vi snakker med er Sigve Mikalsen, livstidsmedlem i Supporterklubben. Han gleder seg enormt til en ny sesong, men lar seg ikke rive med av overgangsryktene som preger avisforsidene gjennom sommeren.

– Det ser veldig positivt ut, men jeg tar det som det kommer. Jeg er blitt så gammel at jeg føler at jeg kjenner gamet, og tror ikke på noe før det er helt klart, sier Mikalsen. 

Sammensveiset gjeng

GLEDER SEG TIL CL: Sigve Mikalsen.

– Jeg har bursdag i september, så jeg skal ned dit igjen nå for syvende år på rad. Blitt en sammensveiset gjeng da, United-miljøet. Vi kjenner hverandre, og snakker mye sammen på Facebook for eksempel. Nå er vi en stor gjeng som samkjører mye. Det er veldig fint.

SE OGSÅ: Dette skjedde i Oslo lørdag

MANGE BILDER: Folkefest i Oslo

– Det er jo ikke bare fotballen heller. Ofte så kan det være at man bare tar en øl eller prater. Det sosiale er viktig. Se bare her nå, nå skal vi snart ut på båt med flere United-legender. Kjempestas.

– For fansen

Den lidenskapelige United-supporteren var til stede da United møtte Vålerenga i 2012, men forventer en annen kamp i år.

– Jeg forventer kanskje litt mer action nå. Det er jo tross alt for fansen dette her. Ingen kan vinne alle kamper, men jeg synes det viktigste er at man har det moro. Jeg liker at de bytter hele laget i pausen, da får man sett så mange som mulig.

De røde djevlene er tilbake i Champions League denne høsten, og mange supportere er nok svært spente på om United kan hamle opp mot Europas beste.

Mikalsen mener Mourinhos menn kan gå hele veien.

– Det er litt vanskelig å si, men jeg håper virkelig at vi tar oss til finalen. Jeg var på Wembley i 2011 da vi tapte mot Barcelona. Vi skal være gode nok nå til å gå nesten hele veien. Skal du vinne så må du slå de beste, sier Mikalsen.

Saken fortsetter under bildet. 

GOD STEMNING: Hanne Mari Vetsund, Cathrine Korslund og Per-Åge Korslund hygget seg på Scotsman lørdag formiddag.

– Må kjøpe midtbanespiller

Han var langt ifra den eneste som koste seg på Scotsman med noen edle dråper denne formiddagen. Like bak finner vi en optimistisk gjeng, bestående av blant andre Leif Hugo Jensen, Bente Jensen, Per-Åge Korslund, Cathrine Korslund, Bjørn Erik Hammer og Hanne Mari Vetsund.

– Jeg tror vi kommer til å knive om tittelen. Jeg håper vi tar den, men vi skal i hvert fall være blant de to-tre beste. Hvis vi får forsterket midtbanen vår, kommer vi til å kjempe om gullet, helt klart. Da er vi tittelutfordrer så det suser, sier Hugo Jensen, som er klokkeklar på at Mourinho må få på plass en defensiv midtbanespiller. 

– Carrick og Fellaini er for svake tempomessig. Når topplagene skrur opp tempoet, er dem borte.

LES OGSÅ: Nære Fellaini-kjøp

Per-Åge Korslund vil gjerne ha inn en ny flankespiller, som for eksempel Ivan Perisic, mens Hanne Mari savner en Roy Keane-type i dagens mannskap.

– Jeg er enig i at vi kunne trengt en flankespiller, men en defensiv midtbanespiller er et must. Det MÅ vi ha, skyter Hugo Jensen inn. 

Saken fortsetter under bildet. 

TROR PÅ GULL: Leif Hugo Jensen og Bjørn Erik Hammer mener det kun er små justeringer som skal til.

Tror på tittel

Gjengen føler seg ganske sikre på at søndagens treningskamp blir plankekjøring for United.

– Jeg håper og tror vi overkjører Vålerenga totalt. Noe annet hadde vært flaut, sier Hanne Mari. 

– Vålerenga skal ikke ha noe å stille opp med, men det er ikke urimelig å tenke at de får en scoring. Det tipper jeg kanskje at de gjør, sier Bjørn Erik Hammer. 

Som både Vålerenga og United-supporter, vet han hva han snakker om. Det er derimot liten tvil om hvilken drakt du vil se ham i på søndag.

– Alltid United!

Hva tenker du om neste sesong?

– Jeg tipper vi tar tittelen, og «scouserne» ender på 8. plass. Det hadde vært en perfekt sesong!

– Lukaku er et kongekjøp

I likhet med Jensen, håper han United handler inn en defensiv midtbanespiller.

– Jeg tror også vi trenger en back-up til i forsvaret. Valencia kommer til å spille masse, men hvem skal overta når han ikke er der? Det er mange kamper. En defensiv midtbanespiller og back må vi ha. Da er vi der.

– Lukaku er et kongekjøp. Han har jeg ønsket meg i hele år, så det tror jeg blir utrolig bra. Jeg har tillit til Mourinho, og jeg tror han kjøper spillere han vet er bra. Hvis han har sagt Lindelöf er bra, er jeg sikker på at det kommer til å gå seg til.

Både Jensen og Hammer trekker frem Chelsea og City som Uniteds største utfordrere.

– Så får vi se hvordan det går når Tottenham og scouserne skal ut i Europa, og om de har store nok staller. Jeg tror de skal slite litt! 

VÅR NYE SUPERSPISS: Romelu Lukaku.
Powered by Labrador CMS