Ønsker seg scoringsrekorden

Wayne Rooney har siktet seg inn på Sir Bobby Charltons klubbrekord.

Publisert Sist oppdatert

United-spissen, som åpnet sesongen så forrykende med 9 Premier League-scoringer før noen fikk sukk for seg, har i de siste par månedene mistet noe av den flyten som i august/september gjorde ham til ligaens mest fryktede angriper.

Han tegnet seg for sitt foreløpig siste PL-mål så langt tilbake som mot Chelsea på Old Trafford den 18. september, og siden har det blitt med de to scoringene mot rumenske Otelul Galati i Bucuresti nøyaktig en måned senere.

Men Rooney vet at scoringstørke er noe spisser av og til må regne med. Derfor tror han selv at det bare er et tidsspørsmål før han igjen skaper sus i nettmasker landet – for ikke å snakke om Europa – rundt.

Når den dagen kommer, starter han nedtellingen til det han håper vil gjøre ham til Manchester Uniteds toppscorer gjennom alle tider.

Sikter mot 250

Per i dag holdes klubbrekorden av Sir Bobby Charlton (bildet til høyre), som i årene 1956 til 73 banket inn 249 scoringer i inn- og utland. Rooney har så langt notert seg for 158, et antall som gir ham 9. plass på toppscorerlisten, hakk i hæl med lagkamerat Ryan Giggs på 161.

Rooney trenger altså ytterligere 94 mål for å passere Charlton og nå det magiske antallet av 250 scoringer. Det kan synes mye, men på den annen side har Uniteds nr. 10 alderen på sin side. For, mens Charlton spilte til han var 35, er Rooney fortsatt bare 26. Dermed bør han ennå ha mange scoringsrike år foran seg.

– Kan klare det

I et intervju med The Sun gir han da også uttrykk for at målsettingen er i orden:

– Det ville vært fantastisk å nå rekordantallet og bli Uniteds mestscorende gjennom alle tider, innrømmer han.

– Når jeg tenker over det, føler jeg meg helt klart i stand til å klare det innen en fem, seks års tid. Skulle det skje, vil jeg anse det som utrolig bragd for meg personlig. Jeg ville følt meg så stolt og beæret. Sir Bobby Charlton er en absolutt legende, en av de virkelig store. Det ville vært enormt stort å slå rekorden han har holdt i så mange år.

– Allikevel; selv om jeg har som ambisjon å klare det, vet jeg at man ikke kan ta noe for gitt – når det gjelder fotball kan man aldri føle seg sikker på noe som helst. Man kan for eksempel bli skadet… Men ja, dersom jeg holder meg frisk og i god form, har jeg gode sjanser til å nå dette målet, avslutter Rooney med drømmende blikk.

Tror du Wayne Rooney blir første United-spiller til 250 mål for klubben, eller blir det for tøft for scouseren? Logg inn og si din mening!

Powered by Labrador CMS