– Schalke blir ingen kasteball

Sir Alex lot seg imponere av tyskerne da han bega seg ut på speidertokt.

Publisert Sist oppdatert

Skotten tok turen til Veltins-Arena for å følge Schalke med argusøyne i 2-1-seieren mot Internazionale. Og 69-åringen lot seg imponere da han satt ringside og så tyskerne sikre seg semifinaleplass på Milano-klubbens bekostning.

– Ja, Schalke var aldri i nærheten av å tape. De møtte et veldig erfarent mannskap – så all ære til dem. De hadde god kontroll, og gjorde et godt inntrykk på meg da jeg var her sist, sa Ferguson på dagens pressekonferanse i Gelsenkirchen.

Govan-mannen har ledet Manchester United i drøssevis av semifinalekamper i Champions League tidligere, men om du trodde United-bossens mage var fri for sommerfugler før morgendagens oppgjør, må du nesten tro om igjen.

– Man blir alltid litt engstelig når man er kommet så langt i turneringen, og jeg husker med gru de siste 20 minuttene i returoppgjørene mot Juve i ’99 og Barcelona i 2008. Det var nervøst, minnes Fergie, som er forberedt på to tette, vanskelige kamper mot Gelsenkirchen-klubben.

– Ja, du vet at det alltid blir tøft når man er kommet til semifinalene, og det blir tøft for begge lag. Men vi håper vi klarer å gå videre.

Og dersom Fergies disipler faktisk tar seg til Champions League-finalen, venter enten Real Madrid eller Barcelona på Wembley. Sir Alex måtte tåle spørsmål om hvilket av de to spanske lagene han eventuelt foretrekker å møte, men for manageren var dèt et ikke-tema.

– Jeg liker ikke å ta ting på forskudd. Vi kan uansett ikke tenke på slike ting før vi eventuelt har slått ut Schalke, men jeg bryr meg lite om hvem vi måtte møte i en finale, lød svaret.

Powered by Labrador CMS