– Alt ligger til rette

Sir Bobby Charlton tror United vil slå tilbake.

Publisert Sist oppdatert

United-legenden tror at fundamentet er på plass og at Manchester United vil fortsette å kjempe om de gjeveste troféene også i årene som kommer, til tross for onsdagens skuffende forestilling på Stadio Olímpico.

Den gamle mener at det vil være helt feil å trekke slutninger basert på en enkeltkamp mot et for anledningen imponerende Barcelona-mannskap, og minner om at rødtrøyene tross alt har gjennomført en av sine aller beste sesonger noensinne.

Old Traffords premiemontre har i 2008/09-sesongen blitt tilført nok et Premier League-trofé, samt pokalene fra Klubb-VM, Ligacup og Community Shield. I tillegg nådde klubben altså Champions League-finalen for andre år på rad, og var bare millimetere unna sin tredje FA-cupfinale på like mange sesonger.

Alt dette, samt at Sir Alex Ferguson har signalisert at han vil bli sittende i managerstolen så lenge helsen gir ham anledning til det, får Sir Bobby til å se fremtiden trygt i møte.

– Vi vet at det vil bli vanskelig også fremover, selv å vinne vår egen liga, men langtidsplanene sikrer en sunn stabilitet i klubben, sier Charlton, ifølge Sportinglife.

– Manageren har skapt et fundament vi vil få glede av også lenge etter at han har lagt inn årene, noe jeg håper blir lenge til.

– Sir Alex er nemlig et helt enestående menneske. Han lar seg drive av suksess. Dess mer han vinner, dess mer sulten blir han på å vinne enda mer. Langtidsplanlegging har alltid hatt en sentral plass i hele hans arbeidsfilosofi.

– Der er mange likheter mellom det som foregikk i Liverpool på 1970- og 1980-tallet og det som nå skjer i Manchester United, sier Charlton videre.

– Den gang ga Liverpools toppledelse Bill Shankly, Bob Paisley og Joe Fagan omtrent alt de ønsket seg i arbeidet for å sikre klubbens langsiktige suksess. Akkurat det samme har vært tilfellet i United etter at Alex Ferguson kom til klubben, og det vil aldri endre seg, lover den 71-år gamle United-direktøren.

Powered by Labrador CMS