Dette er San Jose Earthquakes

Hva vet du egentlig om sommerens andre United-motstander?

Publisert Sist oppdatert

Natt til onsdag klokken 05.00 sparkes Manchester Uniteds andre treningskamp denne sommeren i gang. På motsatt banehalvdel står San Jose Earthquakes. Men hvem er egentlig dette laget?

San Jose Earthquakes er et fotballag fra delstaten California, og spiller til daglig i Major Soccer League i USA. Klubben ble stiftet så sent som i 1994, og vant den første kampen i MLS’ historie: 1-0 mot D.C. United.

Manchester United og San Jose har aldri møttes tidligere, men én spiller har spilt for begge klubbene. Legendariske George Best spilte for den tidligere utgaven av San Jose Earthquakes fra 1980 til 1982.

Den gang spilte klubben i North American Soccer League. Klubben hadde samme navn og ble stiftet i 1974. Klubben varte til 1988 da eieren solgte klubben samme år som North American Soccer League ble oppløst.

George Best spilte 56 ligakamper for California-laget og scoret 21 ganger. Etter alt å dømme trivdes nok den livsglade United-legenden også utenfor banen i solrike California.

I dag er det Dominic Kinnear som er lagets manager. Det er hans andre periode som manager for klubben. Lagets stjernespiller regnes for å være den amerikanske landslagsspissen Chris Wondolowski, som scoret 14 mål på 26 ligakamper forrige sesong. Han fikk også to innhopp for USA i VM i Brasil – mot Portugal og Belgia.

Denne sesongen har San Jose Earthquakes slitt i Western Conference. Tre strake tap har ført dem ned til en 8. plass på ligatabellen. Dermed ligger de bak skjema for å komme seg inn blant de seks øverste plassene som gir playoff og spill mot de beste lagene fra Eastern Conference. Det er likevel bedre enn forrige sesong. Da havnet de helt sist.

De tapte for øvrig 2-1 for Uniteds forrige motstander, Club América, i åpningskampen i International Champions Cup. Nå er det San Jose Earthquakes sin tur til å møte United. Kampen spilles på deres egen hjemmebane, Avaya Stadium i San Jose, og kampstart er klokken 05.00.

 

Powered by Labrador CMS