– Zaha vil klare seg

Wilfried Zaha får ikke muligheten til å utvikle seg under Sir Alex Ferguson, men det bekymrer ikke Sammy McIlroy som i sin tid opplevde nøyaktig det samme med Sir Matt Busby.

Publisert Sist oppdatert

1969: Ett år etter Europa-triumfen med blant andre Bobby Charlton og George Best, henter Sir Matt Busby en spennende 16-åring fra Belfast. Kort tid senere trekker managerlegenden seg tilbake. Sammy McIlroy ble Busbys siste kjøp, uten at han fikk spille under skotten overhodet.

Morecambe v Northampton Town - npower League Two

Historiene har sine fellestrekk. To spennende unggutter som begge ble det siste kjøpet til to av historiens største managere, men som aldri fikk spille for trenerlegendene de signerte for.

– Da jeg kom var det noe snakk om at Sir Matt muligens ville pensjonere seg, sier Sammy McIllroy til MEN.

– Jeg hadde ikke debutert for førstelaget da han annonserte sin avgang og jeg var naturligvis svært skuffet over at jeg ikke ville få oppleve ham som manager på seniornivå. Det var trist.

McIlroy var imidlertid med i Busbys tropp ved én anledning. Som 16-åring fikk han være med i en treningskamp mot Bohemians i Dublin.

– Jeg glemmer aldri hva han sa og det husket jeg gjennom hele karrieren min på Old Trafford. Vi hadde et ansvar overfor fansen og skulle underholde for å gjøre dem fornøyde. Jeg er glad jeg fikk det lille øyeblikket med Sir Matt.

– Ikke Zahas feilzahabilde1

Nå er det Wilfried Zaha som er i samme posisjon som Sir Alex Fergusons siste kjøp.

– Wilfried har stort potensiale. Jeg liker det jeg har sett, sier McIlroy.

Zaha har akkurat returnert fra Israel hvor han og resten av Englands U21-lag leverte en fiaskoforestilling hvor de til slutt endte opp med null poeng og ett mål på tre kamper.

– Jeg vil ikke konkludere for mye basert på U21-mesterskapet. Det var laget som feilet, det var ikke hans skyld. Han har hatt mye å tenke på som fersk United-spiller og med Crystal Palace i playoff.

– Så fort han kommer til Old Trafford vil det gå bra.

Ikke bekymret for Moyes

Sammy McIlroy in action.

McIlroy er ikke bekymret for at en lignende situasjon vil oppstå med nyansatte David Moyes.

– David Moyes arver et ungt lag som akkurat har vunnet tittelen. Det er en god blanding av spillere og det er ikke behov for å bygge et nytt lag som følge av aldrende spillere.

– Han vil ikke ha de samme problemene som Wilf (McGuinness) eller O’Farrell hadde og det vil være bra for nykommere som Wilfried Zaha, avslutter nord-iren.

Powered by Labrador CMS