Usikker på fremtiden

Sam Johnstone innrømmer at han preges av den usikre keepersituasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Foran helgens sesongstart mot Tottenham var den unge Preston-gutten nevnt som en av to mulige kandidater til plassen mellom stengene. Siden David De Gea ble meldt å ikke være godt nok mentalt forberedt, og både Victor Valdés og Anders Lindegaard har fått beskjed om at de kan forlate klubben, sto det mellom Johnstone og den argentinske nykommeren, Sergio Romero.

Som vi nå vet, ble det til slutt sistnevnte som fikk oppdraget. Johnson, som sto så bra på USA-turen, måtte nøye seg med en plass på benken.

Det var for så vidt greit nok det. Romero sto en god kamp og rettferdiggjorde dermed Louis van Gaals valg. For Johnstones del bidro benketilværelsen derimot til å blåse nytt liv i gammel tvil rundt egen fremtid. Med de vedvarende ryktene rundt David De Geas være eller ikke være, og spekulasjoner om at klubben vil hente inn enda en ny keeper, er det ikke så rart at Johnstone føler at han kanskje trenger et nytt utlån, i så fall hans syvende på få år.

Forrige sesong hadde han stor suksess, først i Doncaster og deretter som sisteskanse i Preston, en klubb han hjalp til opprykk fra League One til Championship. Preston er svært interessert i en ny låneavtale, men enn så lenge befinner Johnstone seg fortsatt på Old Trafford.

sj
USA-turen: Sam Johnstone i aksjon mot Barcelona.

Spørsmålet er om han blir værende der eller om det er aktuelt å låne ham ut igjen. 

– Det vet jeg ikke sikkert, for det har egentlig ikke blitt snakket om det. Akkurat nå avventer vi situasjonen og ser an hvordan det hele utvikler seg,  sier Johnstone til Daily Mails Chris Wheeler.

Han innrømmer at situasjonen preger ham litt. På den ene siden har han behov for spilletid, mens han på den andre – slik han selv påpeker, jo er kontraktsbundet til Manchester United frem til 2017.

Et nytt utlån vil uansett være et godt alternativ, og da gjerne til hjembyen Preston hvor han hadde så stor suksess forrige sesong. Preston har da også tilkjennegitt sin interesse for spilleren gjennom hele sommeren.

– Jeg satte pris på at de ventet helt til sist helg. Da var de imidlertid nødt til å hente inn noen siden de hadde kamp allerede på søndag. Likevel har jeg lyst til å dra tilbake dersom jeg får sjansen til et nytt låneopphold der, innrømmer han.

Om keepersituasjonen:

– Der er fire keepere – David, Sergio, Victor og Anders. For meg er det fantastisk å lære fra dem mens jeg prøver å utvikle meg.

– Vel har de sine individuelle problemer, men de tar ikke disse med seg på trening. Og, hvem som enn måtte få spille, så stiller de øvrige seg bak  vedkommende. Vi er alle venner, samtidig som det er sunn konkurranse mellom oss.

Om at Sergio Romero fikk spille:

– Jeg spilte i samtlige kamper på turen og syntes jeg gjorde det bra, men manageren tok sin beslutning og det må jeg bare respektere. Jeg stilte meg helt og fullt bak Sergio, og jeg syntes han gjorde en god kamp.

– Det var en vanskelig avgjørelse å ta for manageren, det sa han til alle. Men han visste selvsagt hvem han ville velge, og ga oss beskjed på torsdag. Dermed fikk han (Romero) tid på seg til å fordøye det hele og forberede seg til kampen.

Powered by Labrador CMS