– Vi må være kliniske

West Ham-manager Sam Allardyce håper spillerne hans gjør som de gjorde mot Liverpool.

Publisert Sist oppdatert

3-1-seieren over scouserne sist helg har gitt West Ham blod på tann foran lørdagens møte med United. De må imidlertid klare seg uten en av sine mest innflytelsesrike midtbanespillere, senegaleseren Cheikhou Kouyate.

På torsdagens pressekonferanse opplyste West Ham-manageren at den svære 24-åringen er uaktuell:

Hull City v West Ham United - Premier League
Cheikhou Kouyate er satt ut av spill.

– Han har et problem og kommer til å være ute i seks uker, sa Allardyce beklagende, og det med god grunn. Kouyate har vært en av lagets mest toneangivende spillere denne høsten, sist i den nevnt triumfen over Liverpool hjemme på Upton Park. Han vil nok bli sårt savnet på londonernes midtbane i tiden fremover.

Heller ikke Kevin Nolan blir klar etter skade, på en liste som også inkluderer Andy Carroll, Matt Jarvis og Joey O’Brien.

Allardyce fortvilte likevel ikke. Om vi holder Kouyate  utenfor, har laget hans klart seg fint uten de sistnevnte.

– Spillertroppen er stappet med selvtillit og de nyankomne har vist hva de er i stand til, sa han, og siktet blant andre til den innleide Barcelona-spilleren Alex Song.

– De får en tøff kamp mot Manchester United, hvor de vil få testet sine ferdigheter til fulle. For noen spillere kan Old Trafford være et skremmende sted, men forhåpentligvis ikke for våre spillere.

Hvordan vurderer du Manchester United? Strålende mot QPR. og så kom Leicester-kampen …

– De hadde ingen problemer før straffesituasjonen. Selv på 3-2 trodde jeg at de ville slå til igjen. Derfor kom det overraskende at de mistet fokus på den måten de gjorde. De fikk en elendig avgjørelse mot seg, og den responderte de ikke så veldig bra på. Det utnyttet Leicester til fulle. Men opp til 3-1 så United sterke ut og skapte sjanser.

– Selv må vi sørge for å begrense målsjansene deres og gjøre nytte av ballen når vi har den. Vi må være like dyktige til å ta ballen fra dem som vi var mot Liverpool. Vi blir nødt til å nøytralisere det enorme talentet de besitter, og utnytte deres defensive svakheter.

Fem kamper er spilt, og Van Gaal har tatt to poeng færre enn hva Moyes gjorde ..?

lvg5455
LvG – Fem poeng på like mange kamper

– Det tar tid å få spillere til å bli kjent med hverandre. Det er ingen unnskyldning, det er et faktum. Det er så mye å ta  hensyn til med nye spillere. Man kan ikke forvente å komme til en klubb og kjenne hver eneste spillers styrker og svakheter etter to dager.  Det tar tid. United har allerede endret system én gang i søken etter en løsning. De  har noen skader, spesielt bakover, og det gir oss en mulighet som vi må prøve å utnytte.

– Vi går til oppgjøret med selvtillit, men også som nederlagsdømte. Forhåpentligvis kan vi fortsette det gode spillet og få et godt resultat med oss  hjem.

Vil det bli mye kontringsspill fra West Hams side?

– Ja, det vil jeg tro. Uniteds kvaliteter kan nok komme til å tvinge oss tilbake. Om vi skal klare å holde dem fra livet blir vi derfor nødt til å holde oss kompakte. Så,  når vi overtar ballen må vi bryte inn i rommene de har etterlatt seg. De kommer til å angripe oss, for det vil Manchester United-fansen kreve av dem. Derfor kommer det til å bli perioder der vi må forsvare oss dypt, det er jeg sikker på. Om vi er like dyktige som vi var mot Liverpool, kan vi likevel by på problemer for dem. Vi må være like kliniske i avslutningene som vi var sist; det blir nøkkelen. Vi har ikke råd til å misse på sjansene våre.

Tror du dette er et godt tidspunkt å møte United?

– Nei, jeg tror det vil komme en motreaksjon. De vil være skikkelig tente. De føler seg såret etter Leicester-kampen og vet at den eneste måten å rette opp inntrykket vil være å gå utpå og gjennomføre en god forestilling.

 

Powered by Labrador CMS